SALATA LUI ALEXANDRE DUMAS – ANUL 1941

SALATA LUI ALEXANDRE DUMAS – ANUL 1941

Salata lui Alexandre Dumas – o salata foarte gustoasa!

SALATA LUI ALEXANDRE DUMAS- ANUL 1941
Timp preparare
2 hrs
 

Textul original al retetei: "2 sfecle, 2 teline si 10 cartofi se fierb deosebit, se fac felii subtiri, se pune sare, piper, se amesteca cu sosul urmator: un ou pentru 2 persoane, se fierb, se curata, se scot galbenusurile se frec cu o lingura untdelemn, faina, se face pasta. In ea pui otet, o lingurita mustar, patrunjel tocat, 2 sardele de Lisa curatite si taiate fin, 2-3 castraveciori din otet taiati fin si albusele tocate. Se amesteca totul."

Sursa: Caiet de gospodarie, manuscris, 1941

tip: Salata
pentru: 6 persoane
Ingrediente
  • 1 sfecla rosie
  • 1 telina
  • 5 cartofi
  • 3 oua
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita rasa de faina
  • 3 lingurite otet
  • 3 lingurite mustar
  • patrunjel verde
  • 125 g sardine din conserva in ulei
  • cativa castraveti acri
  • sare
Instructiuni
  1. Se curata, se spala sfecla, telina, cartofii si se fierb separat. Cand sunt gata se taie cubulete / feliute mici

  2. Se fierb tari 3 oua (le punem la fiert 10 minute dupa ce apa da in clocot); cand sunt gata se pun in apa rece cateva minute si apoi se curata de coaja. Se scot galbenusurile iar albusurile se taie cubulete.

  3. Se prepara urmatorul sos: cu o lingura de lemn amestecam bine cele 3 galbenuse fierte cu uleiul si faina pana obtinem o pasta. Se adauga otetul, mustarul, patrunjelul tocat, sardinele maruntite, castraveciorii acri taiati fin si albuselele tocate. Se amesteca usor totul.

  4. Sosul pregatit se combina cu legumele fierte si taiate, se adauga putina sare, se amesteca, se gusta si se potriveste de sare si acru (se mai adauga castraveciori acri taiati fin daca este cazul)

  5. Se pune salata pe platou, se decoreaza cu patrunjel taiat fin si se serveste.

Note reteta

Salata lui Alexandre Dumas - o salata super gustoasa!


Related Posts

SALATA DE CARNE CU MAIONEZA – ANUL 1969

SALATA DE CARNE CU MAIONEZA – ANUL 1969

Facebook Salata de carne cu maioneza – o salata usor de pregatit si foarte gustoasa.

CRAP PE VARZA ACRA – anul 1980

CRAP PE VARZA ACRA – anul 1980

Facebook Crap pe varza acra – o combinatie excelenta! Print CRAP PE VARZA ACRA – 1980 Timp preparare 15 mins Timp gatire 1 hr 30 mins Timp total 1 hr 45 mins   Textul original al retetei:”1,500 kg crap, o varza acra mare, 100 ml ulei, […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.