ICRE DE BRANZA – ANUL 1957

ICRE DE BRANZA – ANUL 1957

Icre de branza – un aperitiv usor si gustos.

ICRE DE BRANZA – ANUL 1957

"¼ kg brinza de vaca, 1ceapa mica, 1 ou intreg, sare, boia de ardei (putina). Brinza de vaca data prin sita, oul fiert rascopt si dat prin sita, ceapa taiata marunt, boiaua de ardei si sarea, se freaca cu ulei ca icrele. Se ung feliile de franzela cu aceste icre."

Sursa: Carte de bucate E. Ciortan, X. Nicolau, 1957

pentru: 4 persoane
Ingrediente
  • 250 g branza dulce de vaca
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • putina sare
  • 1/4 pahar ulei
Instructiuni
  1. ouale se fierb tare, se curata de coaja; un ou se taie in bucatele mici iar celalalt ou se pastreaza pentru a decora icrele

  2. ceapa se curata si se toaca marunt

  3. branza de vaca impreuna cu  oul maruntit, ceapa, boiaua de ardei si putina sare se freaca cu ulei ca icrele

  4. se asaza icrele intr-un bol/ platou si se decoreaza cu oul fiert ramas si  alte elemente (de exemplu putina ceapa verde, masline etc)

Note reteta

Icre de branza – un aperitiv usor si gustos.


Related Posts

OUA REGESTI – ANUL 1935

OUA REGESTI – ANUL 1935

Facebook Oua regesti – gust delicat, fin, bun.

OMLETA DE MACAROANE – ANUL 1940

OMLETA DE MACAROANE – ANUL 1940

Facebook Omleta de macaroane – o omleta inedita, fina si gustoasa! Textul original al retetei: „Se incing in tigaie 2 linguri de unt si se rumeneste bine 100 gr. macaroane fierte. Se bat 2 oua cu 1 lingura sos de tomate, 2 linguri lapte, 1 […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.