Icre de branza – un aperitiv usor si gustos.
"¼ kg brinza de vaca, 1ceapa mica, 1 ou intreg, sare, boia de ardei (putina). Brinza de vaca data prin sita, oul fiert rascopt si dat prin sita, ceapa taiata marunt, boiaua de ardei si sarea, se freaca cu ulei ca icrele. Se ung feliile de franzela cu aceste icre."
Sursa: Carte de bucate E. Ciortan, X. Nicolau, 1957
- 250 g branza dulce de vaca
- 1 ceapa
- 2 oua
- 1/2 lingurita boia de ardei dulce
- putina sare
- 1/4 pahar ulei
-
ouale se fierb tare, se curata de coaja; un ou se taie in bucatele mici iar celalalt ou se pastreaza pentru a decora icrele
-
ceapa se curata si se toaca marunt
-
branza de vaca impreuna cu oul maruntit, ceapa, boiaua de ardei si putina sare se freaca cu ulei ca icrele
-
se asaza icrele intr-un bol/ platou si se decoreaza cu oul fiert ramas si alte elemente (de exemplu putina ceapa verde, masline etc)
Icre de branza – un aperitiv usor si gustos.