CIOLAN DE PORC CU FASOLE ALBA, GATIT ARDELENESTE – ANUL 1973

CIOLAN DE PORC CU FASOLE ALBA, GATIT ARDELENESTE – ANUL 1973

Ciolan de porc cu fasole alba, gatit ardeleneste – excelent.

CIOLAN DE PORC CU FASOLE ALBA, GATIT ARDELENESTE – ANUL 1973
Timp preparare
2 hrs 40 mins
 

Textul original al retetei: "Se taie ciolanul in bucati potrivite, se spala si se soteaza in untura impreuna cu 1-2 morcovi taiati felii rotunde si 2-3 catei de usturoi, apoi se adauga apa pina acopera bucatile de ciolan si se fierbe acoperit. Se prajeste ceapa impreuna cu costita afumata taiata cubulete, se stinge cu boia si bulion si se toarna peste ciolanele fierte. Se fierbe fasolea si se adauga peste ciolan. Se adauga tarhon si se continua fierberea circa 30’. Se potriveste de sare si piper. La servire se presara patrunjel verde."

Sursa: Culegeri de retete din bucataria romaneasca, Ministerul Turismului, 1973

pentru: 8 persoane
Ingrediente
  • 1 kg ciolan de porc
  • 1 lingura untura
  • 2 morcovi
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 100-200 g costita afumata
  • 1/2 lingura boia de ardei dulce
  • 2 linguri pasta de rosii (bulion)
  • 500-600 g fasole
  • putin tarhon
  • sare
  • patrunjel verde
Instructiuni
  1. Fasolea pusa la inmuiat in apa de seara, se clateste bine si se pune la fiert in apa rece

  2. Cand apa da in clocot aceasta se schimba cu o alta apa incalzita si se continua fierberea

  3. Separat, se taie ciolanul in bucati potrivite, se spala si se soteaza in untura impreuna cu 1-2 morcovi taiati felii rotunde si 2-3 catei de usturoi, apoi se adauga apa pana acopera bucatile de ciolan si se fierbe acoperit

  4. Se prajeste ceapa impreuna cu costita afumata taiata cubulete, se stinge cu boia si bulion si se toarna peste bucatile de ciolan fierte . Se adauga si fasolea fiarta peste ciolan.

  5. Se pune putin tarhon si se continua fierberea circa 30 minute.

  6. Se potriveste de sare si piper

  7. La servire se presara patrunjel verde

Note reteta

Ciolan de porc cu fasole alba, gatit ardeleneste – excelent.


Related Posts

CIORBA DE FASOLE, CU COSTITA AFUMATA – ANUL 1955

CIORBA DE FASOLE, CU COSTITA AFUMATA – ANUL 1955

Facebook Ciorba de fasole, cu costita afumata – o ciorba foarte gustoasa.

SUFLE DE FASOLE – ANUL 1942

SUFLE DE FASOLE – ANUL 1942

Facebook Sufle de fasole – o gustare sau o garnitura foarte fina, foarte gustoasa si foarte interesanta.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.