CIOLAN DE PORC CU FASOLE ALBA, GATIT ARDELENESTE – ANUL 1973

CIOLAN DE PORC CU FASOLE ALBA, GATIT ARDELENESTE – ANUL 1973

Ciolan de porc cu fasole alba, gatit ardeleneste – excelent.

CIOLAN DE PORC CU FASOLE ALBA, GATIT ARDELENESTE – ANUL 1973
Timp preparare
2 hrs 40 mins
 

Textul original al retetei: "Se taie ciolanul in bucati potrivite, se spala si se soteaza in untura impreuna cu 1-2 morcovi taiati felii rotunde si 2-3 catei de usturoi, apoi se adauga apa pina acopera bucatile de ciolan si se fierbe acoperit. Se prajeste ceapa impreuna cu costita afumata taiata cubulete, se stinge cu boia si bulion si se toarna peste ciolanele fierte. Se fierbe fasolea si se adauga peste ciolan. Se adauga tarhon si se continua fierberea circa 30’. Se potriveste de sare si piper. La servire se presara patrunjel verde."

Sursa: Culegeri de retete din bucataria romaneasca, Ministerul Turismului, 1973

pentru: 8 persoane
Ingrediente
  • 1 kg ciolan de porc
  • 1 lingura untura
  • 2 morcovi
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 100-200 g costita afumata
  • 1/2 lingura boia de ardei dulce
  • 2 linguri pasta de rosii (bulion)
  • 500-600 g fasole
  • putin tarhon
  • sare
  • patrunjel verde
Instructiuni
  1. Fasolea pusa la inmuiat in apa de seara, se clateste bine si se pune la fiert in apa rece

  2. Cand apa da in clocot aceasta se schimba cu o alta apa incalzita si se continua fierberea

  3. Separat, se taie ciolanul in bucati potrivite, se spala si se soteaza in untura impreuna cu 1-2 morcovi taiati felii rotunde si 2-3 catei de usturoi, apoi se adauga apa pana acopera bucatile de ciolan si se fierbe acoperit

  4. Se prajeste ceapa impreuna cu costita afumata taiata cubulete, se stinge cu boia si bulion si se toarna peste bucatile de ciolan fierte . Se adauga si fasolea fiarta peste ciolan.

  5. Se pune putin tarhon si se continua fierberea circa 30 minute.

  6. Se potriveste de sare si piper

  7. La servire se presara patrunjel verde

Note reteta

Ciolan de porc cu fasole alba, gatit ardeleneste – excelent.


Related Posts

SALATA DE FASOLE BOABE – anul 1960

SALATA DE FASOLE BOABE – anul 1960

Facebook O salata de fasole boabe foarte gustoasa Textul original:”Fasole uscata, ceapa, otet, ulei , piper, sare, patrunjel verdeSe fierbe fasolea boabe (de preferinta cu bobul mare), se scurge, se lasa sa se raceasca, apoi se pune intr-o salatiera. Se adauga ceapa taiata foarte subtire, […]

FASOLE FACALUITE – anul 1941

FASOLE FACALUITE – anul 1941

Facebook Fasole facaluite – gust neasteptat de bun! Textul original: „Se fierbe ½ kg fasole cu tot atatia cartofi. Cartofii fac mancarea mai gustoasa si mai usoara la mistuit. Se scurge de zeama, se da prin sita si se pune intr-o cratita la un foc […]



Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.