SALATA A LA BEUFF – ANUL 1934

SALATA A LA BEUFF – ANUL 1934

O salata boeuf aromata, gustoasa si frumos colorata!

SALATA A LA BEUFF - ANUL 1934
Timp preparare
40 mins
Timp gatire
1 hr 20 mins
Timp total
2 hrs
 

Textul original al retetei: "Se tae carnea de pasare, se spala bine, se fierbe impreuna cu zarzavat de supa, iar cand carnea este aproape fiarta se pun si 8-10 cartofi intregi curatati.

Dupa ce au fiert toate bine, se scot, se taie atat carnea cat si zarzavatul in bucati mici, se adaoga taiate marunt 1-2 sfecle rosii, mazare boabe, fierte, 6-8 castraveti acri, cateva albusuri de oua fierte, sare, piper si se amesteca bine.

De alta parte se bat in untdelemn 4-6 galbenusuri de oua fierte si 4-6 galbenusuri de oua nefierte.

Acest preparat dupa ce i se adaoga mustar si zeama de lamaie se pune peste preparatul de mai sus. Se serveste rece. "

Sursa: Bucataria gospodinei romane, Elena Constantinescu, 1934

tip: Salata
pentru: 6 persoane
Ingrediente
  • 200 g carne pasare
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1/2 telina
  • 1 ardei rosu
  • 3 cartofi
  • 1 sfecla rosie
  • 100 g mazare boabe
  • 3 oua
  • 1 lingurita mustar
  • 1 pahar ulei
  • 1 lamaie
  • sare
  • 3 castraveti acri
Instructiuni
  1. Se pun la fiert impreuna: pieptul de pasare, morcovul, pastranacul, telina si ardeiul. Cand sunt aproape fierte se adauga si cartofii

  2. Separat, se pune la fiert mazarea

  3. Tot separat, se pune la fiert sfecla rosie

  4. Legumele si carnea, cand sunt fierte, se taie in bucatele mici fiecare si se pun impreuna intr-un bol apoi se adauga si mazarea

  5. Se taie in bucatele mici si castravetii acri si se adauga legumelor

  6. Se fierb 2 oua tari (10 minute de cand apa e fierbinte)

  7. Dintr-un galbenus fiert si unul crud, mustar, ulei si zeama de lamaie se face o maioneza

  8. Albusul de la 2 oua se taie marunt si jumatate din aceasta cantitate se pune in salata iar cealalta jumatate o pastram pentru decorare

  9. Maioneza o amestecam usor cu salata (pastram putina maioneza si pentru decor)

  10. Potrivim de sare si acru (daca mai e nevoie mai adaugam castraveti acri) si asezam salata pe un platou

  11. Decoram salata cu maioneza ramasa, albusul de ou si feliute de castraveti acri

  12. Salata se serveste rece

Note reteta

Pentru carne de pasare am folosit piept de curcan.
In reteta originala nu sunt indicate exact cantitatile de carne si unele legume astfel eu am incercat sa dozez toate cantitatile din reteta in functie de propriul gust (cantitati pe care le-am mentionat in reteta detaliata).

O salata aromata, gustoasa si foarte frumos colorata!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.