SALADA DE TELINA FIARTA – o salata simpla si foarte gustoasa.
Textul original al retetei: "Proportii: 2-4 teline, 1 dl. otet, 5 gr. sare, ¼ untdelemn, patrunjel. Se fierbe telina curatita, in apa cu sare, se taie felii subtiri si se aseaza intr-o saladiera, deasupra se toarna sosul facut din untdelemn, otet, sare si patrunjel verde. Apoi se garniseste pe margini cu firisoare de patrunjel."
Sursa: Curs de gospodarie, Maria General Dobrescu, 1932
- 1 telina mare
- putin ulei
- putin otet
- sare
- patrunjel verde
-
Telina se curata de coaja, se spala, se taie in patru si se pune la fiert in apa cu sare
-
Cand telina este fiarta, se scoate din apa in care a fiert, se taie marunt (cubulete, felioare etc) si se pune intr-o salatiera
-
Dupa gust, se adauga ulei, otet, sare, patrunjel verde tocat marunt si se amesteca usor
-
Se garniseste pe margine cu frunzulite de patrunjel
-
Se serveste
SALADA DE TELINA FIARTA – o salata simpla si foarte gustoasa.