INGHETATA DIN SIROP DE COACAZE – ANUL 1929

INGHETATA DIN SIROP DE COACAZE – ANUL 1929

Inghetata din sirop de coacaze– un super deliciu de vara din 1929!

INGHETATA DIN SIROP DE COACAZE - ANUL 1929
Timp preparare
5 mins
congelare
12 hrs
 

Textul original al retetei: "La un sfert kgr. sirop de coacaze, punem 3 sferturi kgr. apa, precum si zeama din 3 lamai, 4-5 linguri zahar pisat, toate bine mestecate si strecurate printr-un servet, apoi puse in cutia de inghetata."

sursa: Buna menajera sau carte de bucate, Ecaterina Comsa, 1929

tip: Desert
pentru: 6 persoane
Ingrediente
  • 250 ml sirop de coacaze
  • 750 ml apa
  • 3 buc lamai
  • 4-5 linguri zahar pudra
Instructiuni
  1. Se stoarce zeama de la 3 lamai

  2. Se amesteca bine siropul de coacaze cu apa, zeama de lamaie si zaharul

  3. Se strecoara compozitia printr-o strecuratoare

  4. Se pune in cutii la congelator

  5. Se consuma a doua zi (cand e inghetata)

Note reteta

O inghetata foarte racoritoare, pe gustul tuturor. Foarte simplu de pregatit.

Recomandarea mea: 5 din 5 stele.


Related Posts

INGHETATA DIN SIROP DE SMEURA – anul 1929

INGHETATA DIN SIROP DE SMEURA – anul 1929

Facebook O inghetata foarte buna si super racoritoare! textul original : „La un sfert kgr. sirop de zmeura, punem 3 sferturi kgr. apa, precum si zeama din 3 lamai, 4-5 linguri zahar pisat, toate bine mestecate si strecurate printr-un servet, apoi puse in cutia de […]

INGHETATA DE PORTOCALE – ANUL 1929

INGHETATA DE PORTOCALE – ANUL 1929

Facebook Inghetata de portocale – o inghetata foarte buna si foarte simplu de pregatit.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.