Inghetata din sirop de coacaze– un super deliciu de vara din 1929!
Textul original al retetei: "La un sfert kgr. sirop de coacaze, punem 3 sferturi kgr. apa, precum si zeama din 3 lamai, 4-5 linguri zahar pisat, toate bine mestecate si strecurate printr-un servet, apoi puse in cutia de inghetata."
sursa: Buna menajera sau carte de bucate, Ecaterina Comsa, 1929
- 250 ml sirop de coacaze
- 750 ml apa
- 3 buc lamai
- 4-5 linguri zahar pudra
-
Se stoarce zeama de la 3 lamai
-
Se amesteca bine siropul de coacaze cu apa, zeama de lamaie si zaharul
-
Se strecoara compozitia printr-o strecuratoare
-
Se pune in cutii la congelator
-
Se consuma a doua zi (cand e inghetata)
O inghetata foarte racoritoare, pe gustul tuturor. Foarte simplu de pregatit.
Recomandarea mea: 5 din 5 stele.