CARTOFI CU IZMA – ANUL 1921

CARTOFI CU IZMA – ANUL 1921

CARTOFI CU IZMA – O salata de cartofi simpla, usoara si aromata! O garnitura ideala pentru friptura!

CARTOFI CU IZMA - anul 1921
Timp preparare
6 mins
Timp gatire
30 mins
Timp total
36 mins
 

Textul original al retetei: "Se fierbe cartofii cu apa, cu cateva crengute de izma. Vreo zece minute inainte de a servi, se scade o jumatate de pahar de otet cu un praf bun de zahar rafinat si se adauga 2 pahare de apa. Se adauga o lingurita de izma verde tocata si cand apa fierbe se toarna peste cartofi."

sursa: 101 retete pentru gatirea cartofilor, D-na Maria, est. 1921

tip: Salata
pentru: 4 persoane
Ingrediente
  • 1 kg cartofi
  • 1/4 pahar oter
  • 1 pahar apa
  • 1/2 lingurita zahar pudra
  • 1/2 lingurita menta tocata fin
  • cateva frunze menta
Instructiuni
  1. se curata cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert cu putina sare si cateva frunze de menta

  2. cat timp fierb cartofii, se fierbe otetul cu zaharul si apoi se adauga apa si ½ lingurita de frunze de menta tocate marunt

  3. cand cartofii sunt gata, se scurg de apa si se pun intr-un bol

  4. amestecul cu otet se toarna fierbinte peste cartofi si se adauga si sare dupa gust

  5. se amesteca usor salata

  6. cu o paleta se scot cartofii si se pun pe farfuria pe care se vor servi (astfel incat excesul de sos sa ramana in bolul in care a fost amestecata salata)

  7. se mai pun pe deasupra cateva frunze de menta proaspete tocate marunt

  8. se serveste imediat

Note reteta

Nefiind specificata in reteta cantitatea exacta de cartofi, eu am ales sa pun 1 kg de cartofi si sa fac sosul cu jumatate din cantitatile recomandate (este suficient).

O salata simpla, aromata si usoara de cartofi. Poate fi o foarte buna alegere sa servim aceasta salata de cartofi alaturi de o friptura (de exemplu de miel).

Evaluarea mea: 5 din 5 stele


Related Posts

PASTA DE CARTOFI CU PESTE AFUMAT – ANUL 1960

PASTA DE CARTOFI CU PESTE AFUMAT – ANUL 1960

Facebook Pasta de cartofi cu peste afumat – o gustare foarte usor de pregatit si foarte buna.

CARTOFI COPTI CU CHIMEN – ANUL 1960

CARTOFI COPTI CU CHIMEN – ANUL 1960

Facebook Cartofi copti cu chimen – o gustare sau o garnitura foarte buna si interesanta.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.