Inghetata de portocale – o inghetata foarte buna si foarte simplu de pregatit.
Textul original al retetei: "Ferbem 600 gr. zahar cu un pahar de apa, pana se ingroase; ii mai adaugam coaja cea mai deasupra si rasa de la 3 portocale, zeama acestora, precum si zeama din 6 lamai, dupa aceea toata compositia o strecuram printr-un servet curat, racita si pusa in cutia de ghiata."
Sursa: Buna menajera sau carte de bucate, Ecaterina Comsa, 1929
- 1 pahar apa
- 600 g zahar
- 3 portocale
- 6 lamai
-
Se stoarce zeama lamailor
-
Se rade coaja portocalelor si apoi se stroarce zeama acestora
-
Se fierbe apa cu zaharul si cand zaharul este topit, se adauga coaja rasa de portocale,
sucul de portocale si sucul de lamaie -
Compozitia se ia de pe foc si se strecoara intr-un alt vas
-
Se lasa compozitia sa se raceasca bine apoi se pune intr-o cutie la congelator
-
Se consuma a doua zi (cand e inghetata)
Inghetata de portocale – o inghetata foarte buna si foarte simplu de pregatit.