INGHETATA DIN SIROP DE SMEURA – anul 1929

INGHETATA DIN SIROP DE SMEURA – anul 1929

O inghetata foarte buna si super racoritoare!

INGHETATA DIN SIROP DE SMEURA - anul 1929
Timp preparare
5 mins
 

textul original : "La un sfert kgr. sirop de zmeura, punem 3 sferturi kgr. apa, precum si zeama din 3 lamai, 4-5 linguri zahar pisat, toate bine mestecate si strecurate printr-un servet, apoi puse in cutia de inghetata."

sursa: Buna menajera sau carte de bucate, Ecaterina Comsa, 1929

tip: Desert
pentru: 6 persoane
Ingrediente
  • 250 ml sirop de zmeura
  • 750 ml apa
  • 4-5 linguri zahar pudra
  • 3 buc lamai
Instructiuni
  1. Se stoarce zeama de la 3 lamai

  2. Se amesteca bine siropul de zmeura cu apa, zeama de lamaie si zaharul pudra

  3. Se strecoara compozitia printr-o strecuratoare


  4. Se pune in forme / cutii de inghetata la congelator


  5. Se consuma a doua zi (cand se ingheata)

Note reteta

Am pus compozitia atat in forme siliconate de inghetata cat si in cutii clasice. Ambele variante merg foarte bine. O inghetata foarte, foarte racoritoare, buna si iarna insa cu siguranta perfecta pentru zilele toride de vara. Foarte simpla si sanatoasa. Clar, o mare bucurie pentru copii. Evaluarea mea: 5 stele (pe o scala de la 1 la 5 stele)


Related Posts

PRAJITURA ARDELENEASCA – ANUL 1943

PRAJITURA ARDELENEASCA – ANUL 1943

Facebook Prajitura ardeleneasca – o prajitura foarte frageda si foarte gustoasa.

MANCARE DE PRAZ CU MASLINE – ANUL 1940

MANCARE DE PRAZ CU MASLINE – ANUL 1940

Facebook Mancare de praz cu masline – o mancare usor de pregatit si foarte gustoasa



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.