OMLETA LINA – ANUL 1934

OMLETA LINA – ANUL 1934

Omleta Lina – o rulada dulce, super fina si gustoasa! Foarte rapid de gatit si cu ingredinte la indemana.

OMLETA LINA - ANUL 1934
Timp preparare
10 mins
Timp gatire
10 mins
Timp total
20 mins
 

Textul original al retetei:

"Proportii: 6 oua, 100 gr. zahar, 30 gr. faina, 40 gr. unt, ½ lamaie rasa

Se despart albusele de galbenuse, se amesteca albusele cu zaharul si lamaia rasa ½ ora. Se adauga untul topit si rece, faina, se amesteca delicat. Se unge fundul si marginile unei tigai si se varsa compozitia inauntru. Se pune la cuptor domol pana se coace si capata o culoare aurie aproape bruna. Se rastoarna pe o placa sau un platou de prajutura, se intinde un strat de dulceata sau marmelada si se ruleaza. Se presara cu zahar si se serveste rece in mici feliute."

Sursa: Bucataria moderna, Maria General Dobrescu, est. 1934

tip: Desert
pentru: 4 persoane
Ingrediente
  • 6 buc oua
  • 100 g zahar
  • 30 g faina
  • 40 g unt
  • 1/2 buc lamaie
  • putina sare
  • cateva linguri marmelada / dulceata sau gem pasta
  • putin zahar pudra
Instructiuni
  1. Se despart albusele de galbenuse

  2. Cu ajutorul unui mixer se bat spuma albusele impreuna cu putina sare, zaharul si coaja rasa de la o jumatate de lamaie

  3. Se adauga albuselor spuma untul topit si racit si faina

  4. Se unge cu ulei o tava de cuptor

  5. Se pune compozitia in tava in strat subtire (aprox 1 cm) si se da la cuptor

  6. Compozitia este gata cand este rumenita frumos (auriu spre brun)

  7. Se scoate omleta de la cuptor si se rastoarna pe o plansa termorezistenta

  8. Se unge omleta cu marmelada (dulceata / gem pasta) pe toata suprafata ei

  9. Se ruleaza usor si se aseaza pe un platou

  10. Se pudreaza cu zahar

  11. Se serveste rece, taiata in feliute

Note reteta

Chair daca nu se specifica in reteta, am ales sa adug albusurilor putina sare.
In reteta nu se mentioneaza tipul de marmelata / dulceata astfel eu am ales sa pun un gem de prune pe care l-am facut pasta fina cu ajutorul unui mixer.
Omleta (blatul) se ruleaza foarte bine, este foarte flexibil dar si foarte gustos. O reteta foarte usor de realizat si foarte buna. Un desert super rapid si cu ingredinete la indemana.
Recomandarea mea: 5 stele din 5.


Related Posts

OMLETA DE MACAROANE – ANUL 1940

OMLETA DE MACAROANE – ANUL 1940

Facebook Omleta de macaroane – o omleta inedita, fina si gustoasa! Textul original al retetei: „Se incing in tigaie 2 linguri de unt si se rumeneste bine 100 gr. macaroane fierte. Se bat 2 oua cu 1 lingura sos de tomate, 2 linguri lapte, 1 […]

OMLETA FRANCEAZA – anul 1935

OMLETA FRANCEAZA – anul 1935

Facebook Omleta simpla, buna! Textul original:”Ia 6 oua, spargele intr-o cratita de pamant, sareaza, pipereaza si bate cu o furculita. Adaoga o lingurita de apa pentru ca sa fie mai usoara. Pune apoi intr-o tigae unt cat o jumatate de ou si cand va fi […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.