APERITIV DIN BRANZA DE BURDUF – ANUL 1975

APERITIV DIN BRANZA DE BURDUF – ANUL 1975

Aperitiv din branza de burduf – un aperitiv usor de pregatit si foarte bun!

APERITIV DIN BRANZA DE BURDUF- ANUL 1975
Timp preparare
10 mins
 

Textul original al retetei: "Aperitiv din branza de burduf : 1 kg branza sau cas de oaie proaspat, 1 dl bere, 7-8 sardele, ¼ kg smantana, chimen pisat, ceapa rasa fin. Branza se marunteste cu furculita (casul se da prin masina de tocat), se adauga berea, smantana, ceapa rasa, sardelele bine maruntite si chimenul pisat in piulita si cernut. Se amesteca toate, se potriveste de sare. Se aseaza pe o farfurie. Se orneaza cu masline si gogosari."

Sursa: Carte de bucate pentru tinerele gospodine, Silvia Jurcovan, 1975

tip: Aperitiv
pentru: 6 persoane
Ingrediente
  • 500 g branza de burduf
  • 50 ml bere
  • 4 sardine din conserva (in ulei)
  • 125 g smantana
  • chimen pisat
  • 1 ceapa rasa fin
  • masline si gogosar pentru decorat
Instructiuni
  1. Se zdrobeste cu o furculita branza de burduf

  2. Se adauga berea, sardinele maruntite, smantana, ceapa rasa fin si putin chimen pisat si se amesteca bine

  3. Se aseaza pe platoul de servit

  4. Se decoreaza cu masline si bucatele de gogosari si se serveste

Note reteta

Un aperitiv usor de pregatit si foarte bun!


Related Posts

PASTA IN DOUA CULORI DIN BRANZA MIXTA – ANUL 1970

PASTA IN DOUA CULORI DIN BRANZA MIXTA – ANUL 1970

Facebook Pasta in doua culori din branza mixta – un aperitiv usor de pregatit si gustos. Print PASTA IN DOUA CULORI DIN BRANZA MIXTA – ANUL 1970 Timp preparare 15 mins   Textul original al retetei: „150 g branza de vaca, 150 g branza de […]

HALMOS-BALMOS – ANUL 1940

HALMOS-BALMOS – ANUL 1940

Facebook Halmos-balmos – o gustare fina si foarte buna! Print HALMOS-BALMOS – ANUL 1940 Timp preparare 50 mins   Textul original al retetei: „8 linguri de unt proaspat, 1/2 kg. branza de oaie (burduf). In untul topit se pune branza de oaie. Se lasa sa […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.