PASTA IN DOUA CULORI DIN BRANZA MIXTA – ANUL 1970

PASTA IN DOUA CULORI DIN BRANZA MIXTA – ANUL 1970

Pasta in doua culori din branza mixta – un aperitiv usor de pregatit si gustos.

PASTA IN DOUA CULORI DIN BRANZA MIXTA - ANUL 1970
Timp preparare
15 mins
 

Textul original al retetei: "150 g branza de vaca, 150 g branza de oaie sau cas, 1 lingura de ceapa rasa prin razatoare, 1 lingurita de boia, sare. Branza de vaca se trece prin sita, se adauga casul trecut prin masina de carne, ceapa si sarea. Compozitia se imparte in doua. O parte ramane alba, iar in cea de-a doua se incorporeaza boiaua. La partea cu boia se mai pune si chimen sfaramat in piulita. In felul acesta se obtin doua preparate de paste diferit colorate."

Sursa: Minuturi si alte retete culinare, Lucretia Oprean, 1970

tip: Aperitiv
pentru: 4 persoane
Ingrediente
  • 150 g branza dulce de vaci
  • 150 g telemea de oaie
  • 1 lingura ceapa rasa pe razatoare
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • putina sare
  • putin chimen pisat
Instructiuni
  1. Se rade telemeaua de oaie printr-o razatoare mica

  2. Se rade si ceapa printr-o razatoare mica (pana obtinem o lingura de ceapa)

  3. Se amesteca branza de vaci cu telemeaua de oaie rasa, cu ceapa si cu sarea; se omogenizeaza bine cu o furculita (sa devina o pasta)

  4. Se imparte compozitia in doua: jumatate ramane alba si cealalta jumatate se amesteca cu boiaua de ardei dulce si cu chimenul pisat

  5. Se pune pasta pe feliute de paine si se serveste

Note reteta

Pasta in doua culori din branza mixta - un aperitiv usor de pregatit si gustos.


Related Posts

APERITIV DIN BRANZA DE BURDUF – ANUL 1975

APERITIV DIN BRANZA DE BURDUF – ANUL 1975

Facebook Aperitiv din branza de burduf – un aperitiv usor de pregatit si foarte bun! Print APERITIV DIN BRANZA DE BURDUF- ANUL 1975 Timp preparare 10 mins   Textul original al retetei: „Aperitiv din branza de burduf : 1 kg branza sau cas de oaie […]

PIFTII – ANUL 1928

PIFTII – ANUL 1928

Facebook Piftii – gust echilibrat, aromat, foarte bun.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.