HALMOS-BALMOS – ANUL 1940

HALMOS-BALMOS – ANUL 1940

Halmos-balmos – o gustare fina si foarte buna!

HALMOS-BALMOS - ANUL 1940
Timp preparare
50 mins
 

Textul original al retetei: "8 linguri de unt proaspat, 1/2 kg. branza de oaie (burduf). In untul topit se pune branza de oaie. Se lasa sa fiarba putin. Se adauga apoi mamaliguta fiarta mai subtire. Se mai lasa sa fiarba putin. Se serveste fierbinte.

Sursa: Noutati gospodaresti. Casa si masa sanatatii noastre, Elisabeta Ciortan si Xenia Nicolau, 1940

tip: Gustare
pentru: 6 persoane
Ingrediente
  • 2,5 cani malai (aprox 500 g)
  • 6 cani apa
  • putin ulei
  • putina sare
  • 200 g unt
  • 500 g branza de burduf
Instructiuni
  1. Se pune apa la fiert, se adauga putin ulei si putina sare si cand apa da in clocot se adauga malaiul in ploaie, amestecand permanent cu un tel astfel incat sa nu se formeze cocoloase; se continua fierberea (amestecand din cand in cand) si se face o mamaliga mai moale

  2. Separat, se pune untul intr-o tigaie incapatoare, se lasa sa se topeasca si apoi se adauga branza de burduf taiata bucatele. Se lasa sa fiarba putin, amestecand incontinuu astfel incat sa se topeasca branza

  3. In aceasta compozitie de branza, se adauga mamaliga si se omogenizeaza bine

  4. Se serveste

Note reteta

Eu am folosit malai integral macinat in casa.

Halmos-balmos – o gustare fina si foarte buna!


Related Posts

MAGIUN DE PRUNE CU MAMALIGA – ANUL 1942

MAGIUN DE PRUNE CU MAMALIGA – ANUL 1942

Facebook Magiun de prune cu mamaliga – dietetic și foarte gustos.

PAPARA – anul 1939

PAPARA – anul 1939

Facebook Papara – o gustare delicioasa. Textul original:”Produsele necesare pentru 1 persoana: mamaliguta: 125 gr. faina de porumb, branza: 65 gr., unt: 20 grMODUL DE PREPARARE: facem o mamaliguta ca un magiun bine legat.Luam o cratita sau un vas de piatra special pentru cuptor. Ungem vasul […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.