FRIPTURA DE PORC – ANUL 1934

FRIPTURA DE PORC – ANUL 1934

Friptura de porc – o friptura foarte frageda, suculenta si foarte gustoasa!

FRIPTURA DE PORC - ANUL 1934
Timp preparare
20 mins
 

Textul original al retetei: "Friptura de porc. Dupa ce s-a sarat bine, se lasa sa stea o ora, se presara cu atata chimion cat se poate tine intre trei degete si se frige incet cu ½ pahar otet si putina apa. Cand friptura s-a rumenit bine si sosul a scazut, se strecoara grasimea se toarna deasupra putina supa, se pune friptura taiata frumos pe farfurie, se toarna deasupra sosul cald si se serveste cu salata de cartofi sau cu varza acra."

Sursa: Carte de bucate “Florica”, Augusta Sarariu, 1934 

tip: Fel Principal
pentru: 2 persoane
Ingrediente
  • 250 g carne porc (ceafa)
  • putin chimion macinat
  • putina sare
  • o jumatate pahar otet
  • o jumatate pahar apa
Instructiuni
  1. Se spala carnea, se portioneaza, se sareaza si se condimenteaza cu chimion macinat

  2. Se pune carnea in tigaie in amestecul de otet (jumatate pahar) si apa (un sfert de pahar) si se lasa sa fiarba la inceput cu capacul pus, la foc mic (ca sa se patrunda bine)

  3. Dupa ce luam capacul, lasam carnea sa se rumeneasca frumos, intorcand-o frecvent pe ambele parti pana cand scade sosul aproape de tot

  4. Cand este gata, se ia friptura din tigaie si se pune pe platoul de servit

  5. Dupa ce am inchis focul, se pune putina apa in tigaie (restul de un sfert de pahar) si se amesteca cu o lingura de lemn astfel incat sa obtinem un sos din apa pusa si  sosul ramas in tigaie (chiar daca e lipt de tigaie)

  6. Se taie friptura felii si se toarna peste friptura sosul obtinut in tigaie

  7. Se serveste

Note reteta

In textul original al retetei este indicat ca dupa ce luam friptura din tigaie, sa punem putina supa insa eu am pus apa simpla si sosul obtinut este foarte gustos.
O friptura foarte frageda, suculenta si foarte gustoasa!


Related Posts

PILAF DE OREZ – ANUL 1949

PILAF DE OREZ – ANUL 1949

Facebook Pilaf de orez – un pilaf foarte gustos.

CARNATI DE PORC CU SOS DE VIN – ANUL 1965

CARNATI DE PORC CU SOS DE VIN – ANUL 1965

Facebook Carnati de porc cu sos de vin – foarte simplu de pregatit si foarte gustosi. Un excelent fel de mancare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.