IAHNIE DE DOVLECEI – ANUL 1912

IAHNIE DE DOVLECEI – ANUL 1912

Iahnie de dovlecei – o mancarica de sezon foarte, foarte gustoasa!

IAHNIE DE DOVLECEI - ANUL 1912
Timp preparare
30 mins
Timp gatire
30 mins
Timp total
1 hr
 

Textul original al retetei: "Se curata si se taie roate, se prajesc in unt-de-lemn, apoi li se adaoga marar, patrunjel, cimbru, sare, piper, putin vin, bulion de patlagele, ceapa tocata, apa pana se umple si se lasa sa fiarba ca sa scaza de ajuns"

Sursa: Cele trei bucatarii principale sau bucataria romana, franceza si germana, 1912

tip: Fel Principal
pentru: 4 persoane
Ingrediente
  • 2 dovlecei
  • 1 pahar ulei
  • cateva fire marar
  • cateva fire patrunjel
  • putin cimbru
  • 4 linguri sos de rosii
  • 1 ceapa
  • 1/4 pahar vin
  • putina sare
  • putin piper
  • apa
Instructiuni
  1. Se spala dovleceii, se taie rondele si se prajesc in ulei

  2. Intr-un bol se pregateste un amestec din: sos rosii, apa, putin marar, putin patrunjel, putin cimbru, sare, piper, ceapa tocata marunt si vin

  3. Rondelele de dovlecei prajite se aseaza intr-o tava si peste ele se pune sosul pregatit mai sus, cat sa acopere bine dovleceii, si putin ulei

  4. Se pune la cuptor si din cand in cand se mai pune cu lingura sos pe deasupra (ca sa nu se rumeneasca prea tare la suprafata)

  5. Cand e gata, se scoate tava si se serveste

Note reteta

Intrucat dovleceii au fost micuti si tineri, nu i-am curatat de coaja verde
Aceasta iahnie se poate pregati la fel de bine direct intr-o cratita pe aragaz (asa cum e indicat si in reteta originala), nu neaparat la cuptor.
Iahnie de dovlecei – o mancarica de sezon foarte, foarte gustoasa.


Related Posts

MANCARE DE PRAZ CU MASLINE – ANUL 1940

MANCARE DE PRAZ CU MASLINE – ANUL 1940

Facebook Mancare de praz cu masline – o mancare usor de pregatit si foarte gustoasa

RULADA DE CARNE UMPLUTA CU OUA – ANUL 1938

RULADA DE CARNE UMPLUTA CU OUA – ANUL 1938

Facebook Rulada de carne umpluta cu oua – o rulada foarte fina si foarte gustoasa



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.