CARNATI FARA PIELE, MITITEI – ANUL 1908

CARNATI FARA PIELE, MITITEI – ANUL 1908

Mititei cu o consistenta foarte buna, cu gust inedit si bun.

CARNATI FARA PIELE, MITITEI - ANUL 1908
Timp preparare
10 mins
Timp gatire
30 mins
Timp total
40 mins
 

Textul original al retetei: "Tocam marunt carnea de porc ori de vaca, ii dam sare si piper ori ardeiul trebuitor, apoi o amestecam cu tocatura de slanina si de ceapa, luam si nitica apa rece, ca sa nu fie prea vartosi. Formand in mana carnatei, ii frigem in grasime, la care punem si nitica ceapa si turnam cate putina supa pe ei ca sa nu se arza.

Putem sa amestecam tocatura de porc, ori de vitel cu smantana si cu galbenusuri si sa-i dam gust cu sare, muscat, nitel vin si coji de lamaie , ori usturoi, gatind carnatii tot ca mai sus.

Servim cu mustar ori cu garniture de legume."

Sursa: NOUA CARTE DE BUCATE, D-NA L.I.S, 1908

pentru: 4 persoane
Ingrediente
  • 500 g carne porc grasa
  • 1 capatana usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 lingura smantana
  • 1 galbenus ou
  • 1/4 pahar vin alb
  • 1/4 pahar apa
  • sare
  • piper
  • nuscoara
Instructiuni
  1. Se dau prin masina de tocat carnea, usturoiul si ceapa

  2. Se amesteca tocatura de carne cu smantana, galbenusul de ou, vinul, apa, sare, piper si nucsoara

  3. Se pune tocatura de carne 10 minute la frigider (pt a se inchega mai bine)

  4. Se umezesc mainile cu apa, se ia cate o bucata de carne si se formeaza mititeii

  5. Se pun mititeii pe gratar

  6. Se servesc calzi, cu mustar si bere

Note reteta

In reteta originala este indicat un condiment „muscat” = regionalism pentru nucsoara.
Nu am adaugat slanina pentru ca am pus o carne de poc grasa.
Chiar daca in reteta originala este indicat sa se prajeasca mititeii, eu am ales sa ii pun pe gratar.
Se potriveste tocatura de carne cu sare, piper, usturoi, nuscoara dupa gust.
Mititei cu o consistenta foarte buna, cu gust inedit si bun.


Related Posts

PILAF DE OREZ – ANUL 1949

PILAF DE OREZ – ANUL 1949

Facebook Pilaf de orez – un pilaf foarte gustos.

CARNATI DE PORC CU SOS DE VIN – ANUL 1965

CARNATI DE PORC CU SOS DE VIN – ANUL 1965

Facebook Carnati de porc cu sos de vin – foarte simplu de pregatit si foarte gustosi. Un excelent fel de mancare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.