SCORDOLEA DE NUCI – ANUL 1929

SCORDOLEA DE NUCI – ANUL 1929

Scordolea de nuci – pur si simplu excelenta.

SCORDOLEA DE NUCI - ANUL 1929
Timp preparare
1 hr 20 mins
 

Textul original al retetei: "Curatim 50-60 de nuci si le pisam in piulita; ferbem 3-4 cartofi mari, ii curatim de coaja si dupa ce sau racit, ii radem pe razatoare, ii punem intr-un castron de portelan, le adaugam potrivit sare, putin miez de paine muiat in apa si stors bine, cateva linguri de untdelemn, 5-6 catei de usturoi, zdrobiti marunt si mestecate toate cat mai bine. Adaugam apoi cateva linguri otet de vin si nucile pisate mestecandu-le din nou bine.[…] se poate servi langa un rasol de peste, melci, raci etc."

Sursa: Buna Menajera sau Carte de Bucate, Ecaterina Comsa, 1929

tip: Gustare
pentru: 2 persoane
Ingrediente
  • 25 nuci (adica aproximativ 150 g miez de nuca)
  • 2 cartofi mari
  • 1/2 felie de paine
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura otet de vin
Instructiuni
  1. Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja lor

  2. Se sparg nucile scotand miezul pe care apoi il macinam marunt cu ajutorul unei rasnite

  3. Cand cartofii sunt fierti, se scot din apa, se decojesc si se paseaza bine fie cu o presa speciala fie se dau prin razatoare (atentie: nu se adauga deloc apa)

  4. Se adauga cartofilor pasati, putina sare, miezul de paine inmuiat in apa si stors bine, uleiul, usturoiul zdrobit marunt si se amesteca bine

  5. Se adauga apoi otetul de vin si nuca macinata si din nou amestecam bine potrivind de sare

  6. Scordoleaua se aranjeaza frumos pe platoul de servit, decorand cu miez de nuca

  7. Scordoleaua se poate servi ca o gustare, simpla cu paine sau garnitura la rasol de peste

Note reteta

Scordolea de nuci – o gustare / garnitura excelenta.


Related Posts

BORS RUSESC DE POST – ANUL 1938

BORS RUSESC DE POST – ANUL 1938

Facebook Bors rusesc de post – inedit si foarte gustos! Textul original al retetei: „Se pune fasolea la fiert. In timp ce fierbe fasolea, se curate, se spala o sfecla rosie si se da prin razatoare. Se tae o varza mica, in firisoare subtiri, pe […]

OUA REGESTI – ANUL 1935

OUA REGESTI – ANUL 1935

Facebook Oua regesti – gust delicat, fin, bun.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.