Ciulama de praz – o ciulama foarte gustoasa.
Textul original al retetei: “Se fierbe prazul taiat feliute. Apoi se infierbanta uleiul intr-o cratita, se pune cate o lingura de faină de persoana, se prajeste bine si se umple cratita cu prazul fiert si zeama lui.”
Sursa: Bucataria satencei (Mancari fara carne), Maria Gen. Dobrescu, 1941
- 2-3 fire praz
- 1/4 pahar ulei
- 5 linguri faina
- putin marar
- putina sare
-
Se curata, se spala prazul si partea tare a acestuia se taie rondele
-
Intr-o oala, se pun la fiert rondelele de praz cu apa cat sa le acopere
-
Cand prazul este fiert, se pregateste ciulamaua astfel: in uleiul fierbinte se pune, putin cate putin, faina amestecand continuu astfel incat sa obtinem o crema fara cocoloaae, apoi se adaugă prazul fiert impreuna cu zeama lui (amestecând incontinuu)
-
La final, se potriveste de sare si se adauga putin marar verde taiat marunt
-
Se serveste ciulamaua calda sau rece
In reteta originala nu sunt indicate cantitatile exacte insa acestea pot fi adaptate propriului gust. In plus fata de ingredientele indicate in reteta originala am adaugat sare si putin marar verde tocat marunt.
Aceasta ciulama de praz poate fi servita alaturi de rosii taiate feliute (sau alte legume).
Ciulama de praz – o ciulama foarte gustoasa.