BORS RUSESC DE POST – ANUL 1938

BORS RUSESC DE POST – ANUL 1938

Bors rusesc de post – inedit si foarte gustos!

5 from 1 vote
bors rusesc de post
BORS RUSESC DE POST - ANUL 1938
Timp preparare
2 hrs 50 mins
 

Textul original al retetei: "Se pune fasolea la fiert. In timp ce fierbe fasolea, se curate, se spala o sfecla rosie si se da prin razatoare. Se tae o varza mica, in firisoare subtiri, pe care le calim in untdelemn. Se adauga apoi fasolea, care a fiert pe jumatate, cu zeama ei, adaugandu-se si un morcov ras. Cand e aproape gata se pune cativa cartofi taiati in patratele. Se face rantas, in care se pune ceapa si bullion (paradaise). Se adauga borsul dupa gust, presarandu-se putin patrunjel."

Sursa: Mancari de post, Maria Parvulescu, 1938

tip: Supa / Ciorba, Fel Principal
pentru: 8 persoane
Ingrediente
  • 500 g boabe fasole inmuiate in apa minim 12 ore
  • 1 sfecla rosie medie
  • 1 jumatate varza medie
  • 1 morcov
  • 3 cartofi
  • 1 ceapa
  • 3/4 pahar ulei
  • 3 linguri sos rosii (rosii pasate)
  • 600 ml bors
  • patrunjel verde
  • sare
Instructiuni
  1. boabele de fasole se scurg de apa in care au stat la inmuiat, se clatesc si se pun la fiert

  2. cand apa in care fierbe fasolea incepe sa clocoteasca, aceasta apa trebuie scursa si schimbata cu alta apa fierbinte

  3. in timp ce fierbe fasolea, dupa ce am schimbat apa, se curata sfecla rosie, se da prin razuitoare si se pune in oala cu fasole, sa fiarba impreuna

  4. se taie varza fideluta si se caleste in ulei pana se inmoaie

  5. cand fasolea este aproape fiarta, se adauga varza calita si morcovul ras

  6. spre final, adaugam cartofii curatati si taiati cubulete

  7. ceapa se taie solzisori si se pune la foc, intr-o tigaie cu ulei. Cand aceasta devine transparenta se adauga sosul de rosii, se amesteca bine si se pune in oala

  8. se adauga borsul incalzit si se potriveste de sare

  9. la final, se adauga patrunjel verde tocat marunt

  10. se serveste

Note reteta

Boabele de fasole trebuie sa fie puse in apa cu o seara inainte sa pregatim borsul, pentru a fierbe mai usor. Cantitatea de fasole indicata mai sus (500 g) reprezinta fasolea cantarita dupa ce a stat la inmuiat.

Cantitatea de bors se pune dupa gust.

Cantitatea de apa o punem in functie de cat de consistent vrem sa fie acest bors.

Bors rusesc de post – inedit si foarte gustos!


Related Posts

VARZARI – ANUL 1940

VARZARI – ANUL 1940

Facebook Varzari – foarte fragede, gustoase si calde si reci. Gustare si de post. Textul original al retetei: „Se face un aluat din o jumatate de ceasca de untdelemn, o jumatate ceasca de apa, sare si faina cat cuprinde. Aluatul sa fie potrivit de moale. […]

CIULAMA DE PRAZ – ANUL 1941

CIULAMA DE PRAZ – ANUL 1941

Facebook Ciulama de praz – o ciulama foarte gustoasa.



4 thoughts on “BORS RUSESC DE POST – ANUL 1938”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.