FASOLE FACALUITE – anul 1941

FASOLE FACALUITE – anul 1941

Fasole facaluite – gust neasteptat de bun!

FASOLE FACALUITE - anul 1941
Timp preparare
15 mins
Timp gatire
2 hrs 10 mins
Timp total
2 hrs 25 mins
 

Textul original: "Se fierbe ½ kg fasole cu tot atatia cartofi. Cartofii fac mancarea mai gustoasa si mai usoara la mistuit. Se scurge de zeama, se da prin sita si se pune intr-o cratita la un foc repede; se mesteca bine punandu-se in acest timp uleiu infierbantat, care-i da un gust bun si o albeste. Daca vrem i se pune usturoiu pisat cu putina sare. Se aseaza pe farfurie si pe deasupra se toarna ceapa prajita cu boia de ardei ori bulion."

sursa: Bucataria satencei, Maria General Dobrescu, 1941

tip: Aperitiv
pentru: 6 persoane
Ingrediente
  • 500 g fasole boabe
  • 500 g cartofi
  • cativa catei usturoi
  • putin ulei
  • 2 buc ceapa
  • putin bulion
Instructiuni
  1. Se pune la fiert fasolea boabe care a stat la inmuiat peste noapte

  2. Cand fasolea da in clocot, se schimba apa cu apa incalzita

  3. Se adauga catofii, cand fasolea este aproape fiarta, pentru a fierbe impreuna

  4. Dupa ce au fiert (fasolea si cartofii), se scurg de apa si se paseaza cu ajutorul unui mixer

  5. In acest piure se mai adauga si usturoiul pisat si sare

  6. Intr-o tigaie se pune uleiul si dupa ce se infierbanta, se adauga piureul de mai sus si se amesteca bine pana se incorporeaza tot uleiul

  7. Cand este gata, se aseaza piureul intr-un castron / platou

  8. Separat, se caleste ceapa in ulei si apoi se adauga bulion

  9. Sosul de ceapa si bulion se pune deasupra piureului si se serveste

Note reteta

Acest piure este foarte gustos, foarte fin si merge de minune cu castraveti acri. Evaluarea mea: 5 stele din 5.


Related Posts

CIOLAN DE PORC CU FASOLE ALBA, GATIT ARDELENESTE – ANUL 1973

CIOLAN DE PORC CU FASOLE ALBA, GATIT ARDELENESTE – ANUL 1973

Facebook Ciolan de porc cu fasole alba, gatit ardeleneste – excelent.

POVETE – ANUL 1966

POVETE – ANUL 1966

Facebook Cum preparam piureul de cartofi? Sursa: Sfaturi gospodaresti, 1966



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.