SUFLEU DE VINETE – ANUL 1986

SUFLEU DE VINETE – ANUL 1986

Un sufleu de vinete foarte gustos si fin!

SUFLEU DE VINETE - anul 1986
Timp preparare
10 mins
Timp gatire
30 mins
Timp total
40 mins
 

Textul original:

"1 kg vinete, 100 g unt, 5-6 oua, 100 g faina, 400 ml lapte, sare

Se coc vinetele ca pentru salata, se curata, se lasa sa se scurga, se toaca si se potrivesc de sare. Din unt, faina si lapte se preopara sosul Bechamel (putin mai gros). In sos se adauga galbenusurile, vinetele, sarea si la urma albusurile batute spuma, dupa care se amesteca foarte lejer, numai cat sa se incorporeze albusul in compozitie. Se pune totul intr-o forma unsa cu unt, se introduce in cuptor si se coace cam 25-30 min, in care timp trebuie sa se rumeneasca pe deasupra.

Sufleul se aduce la masa imediat dupa ce s-a copt din cuptor, in forma in care s-a copt. Compozitia pentru copt se poate pune si in forme mici (capacele reprezentand cate o portie de persoana)"

sursa: 1800 retete culinare practice, Nicolae Olexiuc, Iulia Olexiuc, 1986

tip: Aperitiv
pentru: 4 persoane
Ingrediente
  • 225 g vinete coapte
  • 23 g unt
  • 23 g faina
  • 90 ml lapte
  • 2 buc oua
Instructiuni
  1. Se scurg bine vinetele coapte de zeama si se toaca

  2. Se face un sos, pe foc, din unt, faina, lapte, galbenusuri

  3. Se amesteca sosul cu vinetele si sare

  4. Se bat albusurile spuma si se adauga compozitiei de vinete amestecand usor

  5. Se pune compozitia in tava / tavite unse cu unt

  6. Se pune tava la cuptor 25-30 min

  7. Se servesc calde

Note reteta

Fiind iarna am pus vinete coapte (decongelate). Un sufleu gustos si fin. Cred ca merge foarte bine servit cu feliute de rosii proaspete (la vara incercam aceasta combinatie, in sezonul rosiilor).


Related Posts

SALATA TRANCU-IASI – ANUL 1939

SALATA TRANCU-IASI – ANUL 1939

Facebook Salata Trancu – Iasi – o salata simpla, excelenta.

SALATA DE PATLAGELE VINETE – ANUL 1940

SALATA DE PATLAGELE VINETE – ANUL 1940

Facebook Salata de patlagele vinete – o salata de post simpla si gustoasa.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.