OSTROPEL DE PASARE – ANUL 1955

OSTROPEL DE PASARE – ANUL 1955

Ostropel de pasare – o mancarica foarte gustoasa. Excelenta.

OSTROPEL DE PASARE – ANUL 1955
Timp preparare
1 hr 40 mins
 

Textul original al retetei: "1 kg carne de pasare, ½ pahar untura, 1 bucata ceapa, 1 capatana usturoi, 2 bucati morcov, 2 linguri faina, (alba), 2 linguri bulion, 1 lingurita otet, 1 lingurita sare. Se taie pasarea in bucati (cate 1 la portie) si se prajeste in untura incinsa. Apoi se rumenesc pe rand, faina, ceapa si zarzavatul (taiat felii), se sting cu bulion, boia si apa si se lasa sa fiarba 30 de minute. Se strecoara sosul, se adauga la carne si se lasa sa fiarba la foc incet, inca 40 de minute. Cand au fiert se adauga usturoiul
(taiat felii, calit in untura si stins cu otet). Se mai lasa totul pe foc 5 minute si apoi se serveste cu garnitura de cartofi (fierti in apa cu sare) si verdeata (tocata marunt)."

Sursa: Indrumatorul bucatarului si cofetarului, 1955

pentru: 5 persoane
Ingrediente
  • 1 kg pasare
  • 1/2 pahar untura
  • 2 linguri faina
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 linguri bulion
  • putina boia de ardei dulce
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lingurita otet
  • sare
  • putin marar
Instructiuni
  1. Se spala pasarea, se taie in bucati (portii) si se prajeste in untura incinsa; se scot din tigaie bucatile prajite si se lasa deoparte

  2. Ceapa se taie solzisori si morcovii rondele

  3. Separat, se rumeneste faina in untura in care a fost prajita pasarea, se adauga ceapa si morcovul si se lasa sa se rumeneasca putin apoi se sting cu bulion, putina boia de ardei dulce si apa si se lasa sa fiarba 30 minute

  4. Se strecoara sosul printr-o strecuratoare frecand bine cu o lingura de lemn astfel incat sa treaca cat mai mult sos

  5. Sosul se pune in tigaie, se adauga carnea prajita si se lasa sa fiarba la foc incet inca aproximativ 40 minute

  6. Cand au fiert, se adauga usturoiul (taiat felii, calit in untura si stins cu otet), se potriveste de sare si se mai lasa totul pe foc 5 minute

  7. Se serveste cu marar tocat marunt presarat pe deasupra

Note reteta

Ca pasare putem folosi: pui, gasca, curcan, etc.
Timpii de pregatire difera in functie de tipul de pasare folosit (daca e de curte sau cumparat din magazin).

Ostropel de pasare – o mancarica foarte gustoasa. Excelenta.


Related Posts

PILAF DE OREZ – ANUL 1949

PILAF DE OREZ – ANUL 1949

Facebook Pilaf de orez – un pilaf foarte gustos.

BORS DE MARUNTAIE DE PASARE ANUL 1965

BORS DE MARUNTAIE DE PASARE ANUL 1965

Facebook Bors de maruntaie de pasare – o ciorba foarte gustoasa.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.