Go Back
Print
icre de branza

ICRE DE BRANZA - ANUL 1957

"¼ kg brinza de vaca, 1ceapa mica, 1 ou intreg, sare, boia de ardei (putina). Brinza de vaca data prin sita, oul fiert rascopt si dat prin sita, ceapa taiata marunt, boiaua de ardei si sarea, se freaca cu ulei ca icrele. Se ung feliile de franzela cu aceste icre."

Sursa: Carte de bucate E. Ciortan, X. Nicolau, 1957

pentru 4 persoane

Ingrediente

  • 250 g branza dulce de vaca
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • putina sare
  • 1/4 pahar ulei

Instructiuni

  1. ouale se fierb tare, se curata de coaja; un ou se taie in bucatele mici iar celalalt ou se pastreaza pentru a decora icrele

  2. ceapa se curata si se toaca marunt

  3. branza de vaca impreuna cu  oul maruntit, ceapa, boiaua de ardei si putina sare se freaca cu ulei ca icrele

  4. se asaza icrele intr-un bol/ platou si se decoreaza cu oul fiert ramas si  alte elemente (de exemplu putina ceapa verde, masline etc)

Note reteta

Icre de branza – un aperitiv usor si gustos.