Go Back
Print

SALATA TRANCU-IASI - ANUL 1939

Textul original al retetei: "Luam salata de patlagele vinete tocate dupa reteta respectiva. Luam icre negre. Cu furculita desfacem icrele fir cu fir – pe cat posibil. Turnam untdelemn peste icre si mestecam putin. Adaogam cate putin din vinete in icre, mestecand usor cu o lingurita de lemn – pana terminam patlagelele. Turnam zeama de lamae dupa gust. Aranjam frumos pe o farfurie. Observatii: pentru o persoana luam 1 lingura de icre negre, 1 lingura de vinete tocate, 1 lingurita untdelemn si lamaie dupa gust. Vinetele sa fie bine batute, albe, fara seminte mascate. Amestecam incet cu lingurita sa nu se strice boabele icrelor."

Sursa: Carte de bucate, M. Sevastos, 1939

Timp preparare 10 minutes
pentru 2 persoane

Ingrediente

  • 2 linguri cu varf vinete coapte, tocate marunt
  • 2 linguri icre negre
  • putin ulei
  • putina zeama de lamaie
  • sare

Instructiuni

  1. vinetele se freaca bine cu ulei pana devin pufoase

  2. icrele negre se freaca usor cu putin ulei

  3. se incorporeaza vinetele in icrele negre punand putin cate putin si amestecand incontinuu

  4. se adauga treptat zeama de lamaie, dupa gust

  5. se potriveste salata de sare

  6. se aranjeaza salata frumos pe o farfurie si se serveste

Note reteta

Salata Trancu – Iasi – o salata simpla, excelenta.