Go Back
Print
chiftelute pe varza rosie

CHIFTELUTE PE VARZA ROSIE - ANUL 1937

Textul original al retetei: "Se tae subtire o varza rosie intreaga, se freaca cu sare si piper, se caleste ½ ora in 125 gr. unt, se presara cu o lingura de faina, se stinge cu un pahar de vin rosu. Se prepara intr-un vas smaltuit caci cele spoite strica culoarea verzii rosii. Se serveste inconjurata de chiftelute."

Sursa: Ce mancam azi?, B. Madeleine, est 1937

Timp preparare 40 minutes
pentru 6 persoane

Ingrediente

  • 1 varza rosie
  • sare
  • piper
  • 125 g unt
  • 1 lingura faina
  • 1 pahar vin rosu
  • chiftelute

Instructiuni

  1. Se curata varza rosie de foile exterioare, deteriorate, se spala bine si se toaca fideluta

  2. Varza tocata se freaca bine cu putina sare si piper macinat

  3. Varza rosie se caleste 30 minute in unt apoi se presara cu o lingura de faina, se amesteca bine si se stinge cu un pahar de vin rosu

  4. Se lasa pe foc (amestecând frecvent) pana cand se evapora alcoolul din vin si varza este fiarta

  5. Varza rosie se serveste inconjurata de chiftelute

Note reteta

Chiftelute pe varza rosie – un fel de mancare excelent. Deliciu de toamna.