Go Back
Print
pilaf de ardei

PILAF DE ARDEI VERDE - ANUL 1940

Textul original al retetei: "E usor de preparat si bun la gust. Cantitati pentru 6 persoane: 3 cesti de orez, 10 linguri de untdelemn, 8-9 rosii mari, 15-20 ardei grasi, 6-7 legaturi patrunjel si marar, 6-7 cepe mari, sare, piper. Se inabuseste ceapa fin taiata cu orezul spalat, rosiile taiate felii, piper, sare, verdeata tocata, untdelemn si apa.
Se aseaza intr-o tava, un rand de rosii taiate felii, curatite de coaja, un rand de ardei taiati felii, care au fost inabusiti separat cu sare, verdeata, un rand de orez inabusit cu ceapa si rosii si se continua pana se termina toata cantitatea, avand grija ca deasupra sa ramana un strat de rosii si verdeata. Se mai toarna deasupra untdelemn rece si se da la cuptor, Trebuie bine fiert si rumenit si sa aiba untdelemn mult."

Sursa: Noutati gospodaresti, Elisabeta Ciortan si Xenia Nicolau, 1940

Timp preparare 2 hours 10 minutes
pentru 4 persoane

Ingrediente

  • 10 linguri ulei
  • 3 cepe mari
  • 230 g orez
  • 5 rosii mari
  • 10 ardei grasi
  • 3 legaturi marar si patrunjel
  • sare
  • piper

Instructiuni

  1. In jumatate din cantitatea de ulei se inabusa bine ceapa tocata fin cu orezul, doua rosii date prin razatoare, jumatate din cantitatea de verdeata tocata marunt, sare, piper si apa

  2. Ardeii se spala, se curata de cotoare si seminte, se taie fideluta si se inabusa cu foarte putina apa si sare (pana se inmoaie)

  3. Se asaza intr-o tava, un rand de rosii curatate de coaja si taiate felii, un rand de ardei, un rand de verdeata tocata marunt, un rand de orez si se continua pana se termina toata cantitatea, avand grija ca deasupra sa ramana un strat de rosii si verdeata

  4. Se toarna deasupra restul de ulei, putina apa ( in functie de cat de zemoase sunt rosiile) si se da tava la cuptor

  5. Se lasa la cuptor pana orezul este fiert bine

  6. Se serveste

Note reteta

Pilaf de ardei verde – o mancarica foarte gustoasa si aromata.