Go Back
Print
biscuiti cu chimen

BISCUITI CU CHIMEN - 1916-1930

Textul original al retetei: "220 gr. unt proaspat, sare multa, 400 gr. faină, drojdie de bere, ½ pahar lapte caldut si chimen. Se lucreaza faina cu untul, se pune un galbenus si laptele. Se fac foi de grosimea unui cutit, se unge cu oua se presara cu sare si cu chimen si se tae cu ruleta de mărimea unei tigari."

Sursa: Caiet retete, est. 1916-1930

Timp preparare 1 hour 30 minutes
pentru 4 persoane

Ingrediente

  • 400-450 g faina
  • 220 g unt
  • 23 g drojdie proaspata
  • 1/2 pahar lapte
  • 2 galbenusuri de ou
  • sare
  • chimen
  • putin unt pentru uns tava
  • putina faina pentru suprafata de lucru

Instructiuni

  1. se framanta un aluat din faina, unt, drojdia dizolvata in lapte caldut, sare si un galbenus de ou

  2. pe o suprafata plana presarata cu faina, aluatul se intinde intr-o foaie de aproximativ ½ cm grosime

  3. se taie biscuiti in forma dreptunghiulara de aproximativ 2 cm latime si 5 cm lungime

  4. biscuitii se ung cu galbenus de ou amestecat cu sare

  5. se presara, pe intreaga suprafata a biscuitilor, seminte de chimen (semintele se apasa usor cu mana pentru a se fixa mai bine in galbenus)

  6. se pun biscuitii intr-o tava unsa cu unt si se dau la cuptor pentru a se rumeni usor

  7. cand sunt gata, biscuitii se iau imediat din tava, se lasa sa se racească si se servesc

Note reteta

Biscuiti cu chimen – biscuiti fragezi, aromati si foarte gustosi.