Go Back
Print
cotlete vitel

COTLETE DE VITEL SOTE CU SOS DE VIN - ANUL 1965

Textul original al retetei: "4 cotlete, ½ lingura unt topit sau 2 linguri de untdelemn, patrunjel verde, ½ pahar cu vin alb, 1 lingurita faina, zeama de carne, sare, piper. Se presara cotletele cu sare, piper si patrunjel tocat marunt. Se asaza intr-o tigaie de fier foarte incinsa. Se adauga grasimea si se rumenesc pe amandoua partile, apoi se scot. In sosul din tigaie se pune o lingurita de faina si se stinge imediat cu 2-3 linguri zeama de carne sau apa calda si vinul. Se lasa sa mai dea 2-3 clocote si se toarna repede peste cotlete. Se servesc cu cartofi pai si salata verde."

Sursa: Carte de bucate, Rada Nicolae, Maria Iliescu, Elena Baltag, 1965

tip Fel Principal
Timp preparare 1 hour
pentru 4 persoane

Ingrediente

  • 4 cotlete de vitel
  • 40 g unt sau 2 linguri ulei
  • patrunjel verde
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1 lingurita faina
  • 2-3 linguri zeama de carne sau apa calda
  • sare
  • piper

Instructiuni

  1. Se presara cotletele pe ambele parti cu sare, piper si patrunjel verde tocat marunt

  2. Se asaza cotletele intr-o tigaie de fier foarte incinsa in care am pus untul sau uleiul (daca folosim unt trebuie sa dam focul foarte mic)

  3. Se rumenesc cotletele pe amandoua partile, apoi se scot si se pun pe platoul de servit

  4. In sosul din tigaie se pune o lingurita de faina si se stinge imediat cu 2-3 linguri zeama de carne sau apa calda si vinul

  5. Sosul se lasa sa ma dea 2-3 clocote (trebuie sa obtinem un sos cremos) si se toarna repede peste cotlete

  6. Se servesc cu cartofi pai si salata verde

Note reteta

Cotlete de vitel sote cu sos de vin – un fel de mancare simplu de pregatit si foarte gustos.