Salata de carne cu maioneza – o salata usor de pregatit si foarte gustoasa.
Textul original al retetei: " 100 g carne fiarta sau fripta, ceapa, frunze de patrunjel, castraveti acri, maioneza. Carnea se taie in cuburi mici, se adauga putina ceapa rasa, frunzele de patrunjel tocat fin, castravetii murati taiati marunt, apoi se amesteca cu maioneza si mustar dupa gust."
Sursa: Aperitive, Clementina Petra, 1969
- 250 g carne fiarta sau fripta
- 2-3 castraveti acri
- 1 ceapa
- putin patrunjel verde
- cateva linguri maioneza
- 1 lingurita mustar
-
Carnea fiarta sau fripta se taie cubulete mici
-
Se adauga castravetii acrii taiati cubulete, ceapa rasa si patrunjelul tocat marunt
-
Se amesteca totul cu maioneza si mustar dupa gust
-
Se aranjeaza frumos salata in platoul de servit (putem decora cu patrunjel si castraveti acri) si se serveste
Eu am folosit carne fripta la cuptor (de porc si de vita), dar asa cum indica si reteta originala, aceasta salata se poate pregati cu orice tip de carne, fripta sau fiarta.
SALATA DE CARNE CU MAIONEZA – o salata usor de pregatit si foarte gustoasa.