Salata Trancu – Iasi – o salata simpla, excelenta.
Textul original al retetei: "Luam salata de patlagele vinete tocate dupa reteta respectiva. Luam icre negre. Cu furculita desfacem icrele fir cu fir – pe cat posibil. Turnam untdelemn peste icre si mestecam putin. Adaogam cate putin din vinete in icre, mestecand usor cu o lingurita de lemn – pana terminam patlagelele. Turnam zeama de lamae dupa gust. Aranjam frumos pe o farfurie. Observatii: pentru o persoana luam 1 lingura de icre negre, 1 lingura de vinete tocate, 1 lingurita untdelemn si lamaie dupa gust. Vinetele sa fie bine batute, albe, fara seminte mascate. Amestecam incet cu lingurita sa nu se strice boabele icrelor."
Sursa: Carte de bucate, M. Sevastos, 1939
- 2 linguri cu varf vinete coapte, tocate marunt
- 2 linguri icre negre
- putin ulei
- putina zeama de lamaie
- sare
-
vinetele se freaca bine cu ulei pana devin pufoase
-
icrele negre se freaca usor cu putin ulei
-
se incorporeaza vinetele in icrele negre punand putin cate putin si amestecand incontinuu
-
se adauga treptat zeama de lamaie, dupa gust
-
se potriveste salata de sare
-
se aranjeaza salata frumos pe o farfurie si se serveste
Salata Trancu – Iasi – o salata simpla, excelenta.