Pasta de cartofi cu peste afumat – o gustare foarte usor de pregatit si foarte buna.
Textul original al retetei: "4 cartofi potriviti, 1 peste afumat (putina pasta de peste), 1 ceapa, ulei, zeama de lamaie. Se dau cartofii fierti prin masina de tocat. Se curata pestele de piele si de oase si se zdrobeste cu furculita. Se freaca pina devine ca o pasta si se amesteca cu cartofii. Se adauga o ceapa tocata fin. Se adauga putin ulei si zeama de lamaie. Cu aceasta pasta se pot prepara sandvisuri."
Sursa: 120 preparate culinare din cartofi, Ana Elenescu, 1960
- 4 cartofi potriviti
- 1 peste afumat
- 1 ceapa
- putin ulei
- putina zeama de lamaie
- putina sare
-
Cartofii bine spalati se fierb in coaja apoi se decojesc si se paseaza ca pentru piure (se dau prin masina de tocat sau prin dispozitivul pentru pasat cartofi)
-
Pestele afumat se curata de piele si de oase si apoi se marunteste cu o furculita
-
Cartofii pasati se amesteca cu pestele maruntit si se freaca totul bine cu ulei si zeama de lamaie (dupa gust) pana cand compozitia devine ca o pasta
-
Se adauga ceapa tocata fin, se amesteca bine si se potriveste de sare
-
Se serveste
Pasta de cartofi cu peste afumat – o gustare foarte usor de pregatit si foarte buna.