CARTOFI COPTI CU CHIMEN – ANUL 1960

CARTOFI COPTI CU CHIMEN – ANUL 1960

Cartofi copti cu chimen – o gustare sau o garnitura foarte buna si interesanta.

CARTOFI COPTI CU CHIMEN – ANUL 1960
Timp preparare
50 mins
 

Textul original al retetei: "500 g cartofi mici, 1 lingura chimen, 1 lingura ulei. Se perie si se spala bine cartofii cu coaja, se taie in doua, se ung cu ulei si se moaie fiecare jumatate in chimen. Se pun intr-o tava unsa cu chimenul in sus si se dau la cuptor 30 min."

Sursa: 120 preparate culinare din cartofi, Ana Elenescu, 1960

pentru: 2 persoane
Ingrediente
  • 500 g cartofi mici
  • 1 lingura chimen
  • 1 lingura ulei
  • sare
Instructiuni
  1. se se spala bine cartofii cu coaja si se taie in doua

  2. se unge cu ulei fiecare jumatate de cartof (partea din interior) si se atinge de semintele de chimen puse pe o farfurie (chimenul se va lipi de ulei)

  3. se pun cartofii cu chimenul in sus intr-o tava unsa cu ulei si se presara fiecare jumatate de cartof cu putina sare

  4. se pune tava la cuptor 30 min – 40 min (pana se coc cartofii)

  5. se servesc calzi

Note reteta

Cartofi cu chimen – o gustare sau o garnitura foarte buna si interesanta.


Related Posts

OUA REGESTI – ANUL 1935

OUA REGESTI – ANUL 1935

Facebook Oua regesti – gust delicat, fin, bun.

OMLETA DE MACAROANE – ANUL 1940

OMLETA DE MACAROANE – ANUL 1940

Facebook Omleta de macaroane – o omleta inedita, fina si gustoasa! Textul original al retetei: „Se incing in tigaie 2 linguri de unt si se rumeneste bine 100 gr. macaroane fierte. Se bat 2 oua cu 1 lingura sos de tomate, 2 linguri lapte, 1 […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.