Prajitura cu marmelada si nuci – o prajitura foarte buna.
Textul original al retetei: "6 oua, 6 linguri de zahar tos, 1 ceasca ulei, 1 ceasca lapte, 1 praf de copt si atita faina cit va cuprinde ca sa se poata intinde aluatul, pe scandura de taitei infainata, 3 linguri marmelada amestecata cu un pahar de nuci macinate. Ouale si zaharul puse in castron se freaca bine cu lingura de lemn cel putin cinci minute. Se adauga pe rind in cantitati mici uleiul si laptele, apoi praful de copt si faina cit cuprinde. Aluatul acesta potrivit se imparte in doua si se intinde pe scindura infainata in grosimea unei jumatati din degetul mic. Foaia intai luata cu sucitorul (invirtita pe acesta) se asaza in tava de prajitura. Peste ea se intinde marmelada amestecata cu nucile, se acopera cu foaia a doua si se coace la foc potrivit. Coapta se taie in bucati de forma dorita de noi. Deasupra se presara cu zahar pisat amestecat cu putin praf de vanilie. "
Sursa: Bucataria satencei, Lucreatia Oprean, 1974
- 6 oua
- 6 linguri zahar tos
- 1 ceasca ulei
- 1 ceasca lapte
- 1 pliculet praf de copt
- putina sare
- faina cat cuprinde pentru a obtine un aluat care poate fi intins
- 3 linguri marmelada
- 150 g nuca macinata
- putin zahar pudra vanilat
-
Cu ajutorul unui mixer, se amesteca bine ouale cu zaharul
-
Se adauga pe rand in cantitati mici uleiul si laptele, praful de copt si putina sare
-
Se adauga faina cat cuprinde si se framanta un aluat ( atita faina cat va cuprinde ca sa se poata obtine un aluat care se poate intinde)
-
Aluatul se imparte in doua si se intinde pe pe o suprafata plana presarata cu faina, de grosimea unei jumatati din degetul mic
-
Prima foaie luata cu sucitorul (invirtita pe acesta) se asaza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina
-
Peste prima foaie se intinde marmelada amestecata cu nucile si se acopera cu foaia a doua
-
Se coace la foc potrivit
-
Cand e gata prajitura, se taie in bucati potrivite si se presara cu zahar pudra vanilat
-
Se serveste
Ca marmelada putem folosi o marmelada acrisoara cum am fi de caise, zmeura, prune etc
Prajitura cu marmelada si nuci – o prajitura foarte buna.
Retete istorice de post mă interesează.
Vă mulțumesc.
Buna ziua,
doriti sa cumparati cartea Retete Istorice MANCARI DE POST? costa 20 lei + taxe postale
daca da, va rog sa imi trimiteti detaliile de livrare (nume + adresa) pe norica@reteteistorice.ro
Multumesc