PRAJITURA CU MARMELADA SI NUCI – ANUL 1974

PRAJITURA CU MARMELADA SI NUCI – ANUL 1974

Prajitura cu marmelada si nuci – o prajitura foarte buna.

PRAJITURA CU MARMELADA SI NUCI – ANUL 1974
Timp preparare
1 hr 15 mins
 

Textul original al retetei: "6 oua, 6 linguri de zahar tos, 1 ceasca ulei, 1 ceasca lapte, 1 praf de copt si atita faina cit va cuprinde ca sa se poata intinde aluatul, pe scandura de taitei infainata, 3 linguri marmelada amestecata cu un pahar de nuci macinate. Ouale si zaharul puse in castron se freaca bine cu lingura de lemn cel putin cinci minute. Se adauga pe rind in cantitati mici uleiul si laptele, apoi praful de copt si faina cit cuprinde. Aluatul acesta potrivit se imparte in doua si se intinde pe scindura infainata in grosimea unei jumatati din degetul mic. Foaia intai luata cu sucitorul (invirtita pe acesta) se asaza in tava de prajitura. Peste ea se intinde marmelada amestecata cu nucile, se acopera cu foaia a doua si se coace la foc potrivit. Coapta se taie in bucati de forma dorita de noi. Deasupra se presara cu zahar pisat amestecat cu putin praf de vanilie. "

Sursa: Bucataria satencei, Lucreatia Oprean, 1974

pentru: 4 persoane
Ingrediente
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar tos
  • 1 ceasca ulei
  • 1 ceasca lapte
  • 1 pliculet praf de copt
  • putina sare
  • faina cat cuprinde pentru a obtine un aluat care poate fi intins
  • 3 linguri marmelada
  • 150 g nuca macinata
  • putin zahar pudra vanilat
Instructiuni
  1. Cu ajutorul unui mixer, se amesteca bine ouale cu zaharul

  2. Se adauga pe rand in cantitati mici uleiul si laptele, praful de copt si putina sare

  3. Se adauga faina cat cuprinde si se framanta un aluat ( atita faina cat va cuprinde ca sa se poata obtine un aluat care se poate intinde)

  4. Aluatul se imparte in doua si se intinde pe pe o suprafata plana presarata cu faina, de grosimea unei jumatati din degetul mic

  5. Prima foaie luata cu sucitorul (invirtita pe acesta) se asaza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina

  6. Peste prima foaie se intinde marmelada amestecata cu nucile si se acopera cu foaia a doua

  7. Se coace la foc potrivit

  8. Cand e gata prajitura, se taie in bucati potrivite si se presara cu zahar pudra vanilat

  9. Se serveste

Note reteta

Ca marmelada putem folosi o marmelada acrisoara cum am fi de caise, zmeura, prune etc

Prajitura cu marmelada si nuci – o prajitura foarte buna.


Related Posts

PRAJITURA ARDELENEASCA – ANUL 1943

PRAJITURA ARDELENEASCA – ANUL 1943

Facebook Prajitura ardeleneasca – o prajitura foarte frageda si foarte gustoasa.

PRAJITURA CU SIROP DE PORTOCALE – ANUL 1959

PRAJITURA CU SIROP DE PORTOCALE – ANUL 1959

Facebook Prajitura cu sirop de portocale – o prajitura usor de pregatit, foarte gustoasa si foarte aromata.



2 thoughts on “PRAJITURA CU MARMELADA SI NUCI – ANUL 1974”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.