PRAJITURA „CENUSARESEI” – ANUL 1965

PRAJITURA „CENUSARESEI” – ANUL 1965

Prajitura „Cenusaresei” – o prajitura simpla si buna!

PRAJITURA „CENUSARESEI” – ANUL 1965
Timp preparare
1 hr 15 mins
 

Textul original al retetei: "100 g faina, 100 g zahar pudra, sare, 60 g ciocolata, 3 oua, 25 g unt. Umplutura: 2 linguri cu virf de zahar pudra, 40 g ciocolata rasa, 1 albus ou. Se amesteca intr-un castron faina, zaharul, sarea, ciocolata rasa si galbenusurile, pina se obtine o compozitie bine lucrata. Se adauga albusurile batute spuma. Se toarna amestecul in grosime de 21/2-3 cm intr-o tava unsa cu unt si se coace la foc potrivit. Se taie fisii  lungi de 6-8 centimetri si late de 3 cm. Se scot din tava si se lipesc doua cate doua, punand la mijloc amestecul de ciocolata rasa, zahar si albus batut spuma. Se lasa sa se usuce."

Sursa: Carte de bucate, Rada Nicolae, Maria Iliescu, Elena Baltag, 1965

tip: Desert
pentru: 4 persoane
Ingrediente
Blatul:
  • 100 g faina
  • 100 g zahar pudra
  • putina sare
  • 60 g ciocolata rasa
  • 3 oua
Umplutura:
  • 2 linguri cu varf zahar pudra
  • 40 g ciocolata rasa
  • 1 albus ou
  • putina sare
Alte ingrediente necesare:
  • putin unt pentru uns tava
  • putina ciocolata rasa pentru presarat pe deasupra
Instructiuni
  1. Se prepara blatul astfel:

    – se amesteca bine intr-un castron faina, zaharul, sarea, ciocolata rasa si galbenusurile, pana se obtine o compozitie bine lucrata (rezulta o compozitie destul de uscata)

    – se adauga albusurile batute spuma si se amesteca usor cu lingura de lemn pana cand se obtine o compozitie fina, omogena

    – se toarna amestecul in grosime de 2,5-3 cm intr-o tava unsa cu unt si se coace la foc potrivit (aproximativ 35-40 min)

  2. Se prepara umplutura astfel: albusul se bate spuma cu putina sare si apoi se adauga treptat zaharul (amestecand in continuare) si apoi ciocolata rasa

  3. Cand blatul este copt, se scoate din cuptor, se trece usor cu un cutit pe margini si se scoate
    blatul cu atentie din tava

  4. Blatul fiind destul de gros, se taie in 2-3 straturi si apoi in feliute de 6-8 cm lungime si 3 cm latime

  5. Feliutele se lipesc doua cate doua punand la mijloc umplutura

  6. Se asaza feliutele umplute pe tava de servit si se presara pe deasupra putina ciocolata rasa

Note reteta

Chiar daca in reteta originala nu este indicat sa se taie blatul in mai multe straturi, fiind totusi destul de gros am decis sa il tai pentru a face feliute mai subtiri.

Prajitura „Cenusaresei” – o prajitura simpla si buna!


Related Posts

PRAJITURA ARDELENEASCA – ANUL 1943

PRAJITURA ARDELENEASCA – ANUL 1943

Facebook Prajitura ardeleneasca – o prajitura foarte frageda si foarte gustoasa.

PRAJITURA CU MARMELADA SI NUCI – ANUL 1974

PRAJITURA CU MARMELADA SI NUCI – ANUL 1974

Facebook Prajitura cu marmelada si nuci – o prajitura foarte buna.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.