INGHETATA DE PORTOCALE – ANUL 1929

INGHETATA DE PORTOCALE – ANUL 1929

Inghetata de portocale – o inghetata foarte buna si foarte simplu de pregatit.

INGHETATA DE PORTOCALE – ANUL 1929
Timp preparare
10 mins
 

Textul original al retetei: "Ferbem 600 gr. zahar cu un pahar de apa, pana se ingroase; ii mai adaugam coaja cea mai deasupra si rasa de la 3 portocale, zeama acestora, precum si zeama din 6 lamai, dupa aceea toata compositia o strecuram printr-un servet curat, racita si pusa in cutia de ghiata."

Sursa: Buna menajera sau carte de bucate, Ecaterina Comsa, 1929

tip: Desert
pentru: 6 persoane
Ingrediente
  • 1 pahar apa
  • 600 g zahar
  • 3 portocale
  • 6 lamai
Instructiuni
  1. Se stoarce zeama lamailor

  2. Se rade coaja portocalelor si apoi se stroarce zeama acestora

  3. Se fierbe apa cu zaharul si cand zaharul este topit, se adauga coaja rasa de portocale,
    sucul de portocale si sucul de lamaie

  4. Compozitia se ia de pe foc si se strecoara intr-un alt vas

  5. Se lasa compozitia sa se raceasca bine apoi se pune intr-o cutie la congelator

  6. Se consuma a doua zi (cand e inghetata)

Note reteta

Inghetata de portocale – o inghetata foarte buna si foarte simplu de pregatit.


Related Posts

PRAJITURA ARDELENEASCA – ANUL 1943

PRAJITURA ARDELENEASCA – ANUL 1943

Facebook Prajitura ardeleneasca – o prajitura foarte frageda si foarte gustoasa.

PRAJITURA CU SIROP DE PORTOCALE – ANUL 1959

PRAJITURA CU SIROP DE PORTOCALE – ANUL 1959

Facebook Prajitura cu sirop de portocale – o prajitura usor de pregatit, foarte gustoasa si foarte aromata.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.