Pilaf cu prune – un desert simplu, aromat si foarte bun.

Textul original al retetei: „Se curata orezul, se spala si se pune la inmuiat. Intr-o cratita in care am incins grasime se arde cateva linguri de zahar, apoi stingem cu apa. In acest sos se pune orezul sa fiarba. Cand orezul este fiert pe jumatate se pun prunele. Daca in timpul fiertului a scazut, se mai adauga putina apa. Cand e gata se da la cuptor cateva minute. Se serveste rece.”
Sursa: Cum putem trai sanatos si ieftin?, V. Florescu, est.1942
- 200 g prune confiate (neafumate)
- 150 g orez
- 4-5 linguri zahar
- putin ulei
-
Se arde zaharul in uleiul incins si se stinge cu apa
-
Se adauga orezul si se lasa sa fiarba (pe parcursul fiertului se mai adauga apa daca mai este nevoie)
-
Cand orezul este pe jumatate fiert se adauga prunele si se continua fierberea
-
Cand este gata (orezul e fiert), se pune pilaful la cuptor si se lasa sa se rumeneasca putin (cateva minute)
-
Se serveste rece
In reteta originala nu sunt specificate cantitatile exacte ale ingredientelor astfel acestea pot fi adaptate propriului gust.
Pilaf cu prune – un desert simplu, aromat si foarte bun.