Spanac de post – usor de preparat, interesant si foarte gustos.

Textul original al retetei: „Dupa ce am curatat, spalat si scurs spanacul, il prajim in untdelemn fierbinte. Apoi il asezam intr-o tigae cu apa, cu untdelemn, sare, putin piper si stafide mici negre; si lasam sa fiarba pana scade sosul.”
Sursa: Economia casnica sau carte de gospodarie, Elena M. Demetrescu, 1920
- 400-500 g spanac
- cateva linguri ulei
- 2 linguri stafide mici negre
- putina sare
- putin piper macinat
-
Spanacul curatat, spalat bine si scurs de apa se prajeste in ulei fierbinte pana se inmoaie
-
Se pune peste spanac putina apa (suficienta cat sa fiarba spanacul insa sa nu fie prea multa)
-
Se adauga stafidele, putina sare si putin piper macinat
-
Se lasa sa fiarba pana cand scade sosul si spanacul e bine fiert (devine ca o pasta omogena)
-
Spre final se gusta si se potriveste de sare (daca mai trebuie)
-
Se serveste
Spanac de post – usor de preparat, interesant si foarte gustos.