Stevie cu orez – o mancarica pe cat de simpla pe atat de gustoasa. Excelenta!
Textul original al retetei: „Se opareste stevia. Se prajeste o ceapa taiata marunt, se pune o parte de orez si una de stevie, se prajesc putin cu uleiu, apoi se umple cu apa. E o mancare delicioasa.”
Sursa: Bucataria Satencei (Mancari fara carne), Maria Gen Dobrescu, 1941
- cateva legaturi stevie (aprox 250 g)
- 1 ceapa
- 3 linguri orez
- putin ulei
- sare
-
se spala bine stevia si se scoate cotorul gros (intrebuintam doar partea subtire a funzei)
-
se pune stevia in apa fierbinte si se lasa pana se inmoaie bine
-
separat, se rumeneste o ceapa taiata marunt in putin ulei
-
stevia se scoate din apa in care a fost oparita si se pune in tigaia cu ceapa; se adauga si orezul si se mai lasa cateva minute impreuna (amestecand incontinuu)
-
peste stevie si orez, se pune putina apa din cea in care a fost oparita stevia (punem apa atat cat trebuie pentru a fierbe orezul) si se amesteca
-
spre final se potriveste de sare
-
cand orezul este bine fiert, mancarea este gata
-
se lasa sa se mai raceasca si se serveste
Indiferent din cata stevie se pregateste aceasta mancare, punem stevia oparita si orezul aproximativ in parti egale asa cum indica reteta originala (daca avem 3 linguri de stevie oparita punem 3 linguri de orez etc)
Stevie cu orez – o mancarica de post pe cat de simpla pe atat de gustoasa. Excelenta!