Mancare de praz cu masline – o mancare usor de pregatit si foarte gustoasa
Textul original al retetei: „Se curata 5-6 fire de praz se taie bucati si se oparesc cu apa cu sare. Se incing intr-o cratita 2 linguri de untdelemn, se pune prazul scurs de apa, tinandu-l pana incepe sa se rumeneasca. Deoparte se trage ½ lingura de faina, cu o lingura de untdelemn, se stinge cu putina apa, se adauga o lingura de bulion de rosii si o lingura de otet. Se toarna sosul in cratita cu prazul si se da la cuptor. Cand e aproape gata se adauga cateva masline spalate. Se potriveste de sare.”
Sursa: Bucataria satului, Sanda Marin, 1940
- 5-6 fire praz
- sare
- 3 linguri ulei
- 1/2 lingura faina
- 1 lingura bulion de rosii
- 1 lingura otet
- 15-20 masline fara samburi
-
Se curata bine firele de praz si se taie rondele partea tare a prazului
-
Rondelele de praz se pun in apa fierbinte cu sare si se lasa pe foc cateva minute
-
Separat, intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei, se lasa sa se incinga bine si apoi se pune prazul scurs de apa tinandu-l pana incepe sa se rumeneasca
-
Intr-o alta tigaie se trage o jumatate lingura de faina cu o lingura de ulei, se stinge cu putina apa, se adauga o lingura de bulion de rosii si o lingura de otet
-
Prazul se amesteca cu sosul si se pune la cuptor intr-un recipient termorezistent
-
Cand e aproape gata, se adauga maslinele spalate si se potriveste de sare
-
Se serveste
Mancare de praz cu masline – o mancare usor de pregatit si foarte gustoasa
Multumesc frumos pentru retetele publicate ,chiar i-mi sunt utile . Doresc sa primesc incontinuare publicati noi.
Ma bucur tare mult ca va plac retetele! Ramaneti langa noi!