OUA REGESTI – ANUL 1935

OUA REGESTI – ANUL 1935

Oua regesti – gust delicat, fin, bun.

5 from 1 vote
oua regesti
OUA REGESTI – ANUL 1935
Timp preparare
45 mins
 

Textul original al retetei: „Aseaza ouale pe un strat de macaroane taiate scurt si unt; sa mai fie parmezan ras si zmantana proaspata. Acopere complect ouale cu sos Bechamel si presara parmezan. Stropeste cu unt proaspat si pune la gratinat.”

Sursa: 1501 feluri de mancari, Constantin Bacalbasa, 1935

tip: Gustare
pentru: 2 persoane
Ingrediente
  • 2 oua
  • 30 g paste scurte
  • 30 g unt
  • cateva linguri parmezan ras
  • 2 linguri smantana
  • putin ulei
Sos Bechamel:
  • 150 ml lapte
  • 25 g unt
  • 1/2 lingura faina
  • putina sare
  • putin piper
Instructiuni
  1. Se pun pastele la fiert in apa clocotita cu putina sare si putin ulei (aproximativ 10 minute). Cand sunt gata, pastele se scurg de apa

  2. Se prepara un sos Bechamel astfel: laptele impreuna cu untul (25 unt) se pun la foc, se lasa sa se topeasca untul apoi se bate faina amestecand cu un tel incontinuu astfel incat sa obtinem un sos frumos legat (ca o crema). Cand e gata, sosul se trece printr-o strecuratoare apasand bine cu o lingura de lemn astfel incat sa treaca cat mai mult sos iar eventualele parti groase (cocoloase) sa ramana in strecuratoare

  3. Intr-o tava ceramica (termorezistenta) se pun in straturi: pastele fierte si scurse, apoi 15 g unt taiat bucatele mici, cele 2 linguri de smantana si un strat de parmezan ras. Se sparg cele doua oua, unul langa celalalt, se presara cu sare si se acopera ouale cu sosul Bechamel. Se presara un alt strat de parmenzan ras, si se pune si restul de unt (15 g) taiat in cubulete mici

  4. Tava se pune la cuptor pana cand incepe sa se rumeneasca usor iar ouale sunt bine facute

  5. Se serveste

Note reteta

In reteta originala nu sunt indicate cantitatile exacte, astfel putem adapta propriului gust.
OUA REGESTI – gust fin, delicat, bun.


Related Posts

OMLETA DE MACAROANE – ANUL 1940

OMLETA DE MACAROANE – ANUL 1940

Facebook Omleta de macaroane – o omleta inedita, fina si gustoasa! Textul original al retetei: „Se incing in tigaie 2 linguri de unt si se rumeneste bine 100 gr. macaroane fierte. Se bat 2 oua cu 1 lingura sos de tomate, 2 linguri lapte, 1 […]

VARZARI – ANUL 1940

VARZARI – ANUL 1940

Facebook Varzari – foarte fragede, gustoase si calde si reci. Gustare si de post. Textul original al retetei: „Se face un aluat din o jumatate de ceasca de untdelemn, o jumatate ceasca de apa, sare si faina cat cuprinde. Aluatul sa fie potrivit de moale. […]



4 thoughts on “OUA REGESTI – ANUL 1935”

Dă-i un răspuns lui norica Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.