CIORBA BANATEANA DE IEPURE – ANUL 1955

CIORBA BANATEANA DE IEPURE – ANUL 1955

Ciorba banateana de iepure – o ciorba foarte aromata si gustoasa.

CIORBA BANATEANA DE IEPURE – ANUL1955
Timp preparare
1 hr 40 mins
 

Textul original al retetei: „“5 portii: carne: 600 g, ceapa: 2 bucati, morcov: 4 bucati, telina: ½ bucata, verdeata: 1 legatura, cimbru: 1 fir, vin (negru): ½ pahar, sare: 1 lingurita. Carnea de iepure de la git, piept si partea din fata se taie in bucati (cate doua de portie) si se pune la fiert in apa cu sare; cand a dat in fiert, se ia spuma si se adauga ceapa (tocata marunt). Cand carnea este aproape fiarta se adauga si zarzavatul (taiat in bucatele mici), cimbrul si vinul si se lasa sa fiarba 30 minute. Ciorba se serveste cu verdeata (tocata marunt)” 

Sursa: Indrumatorul bucatarului si al cofetarului, 1955

tip: Supa / Ciorba
pentru: 5 persoane
Ingrediente
  • 600 g carne de iepure
  • 2 cepe
  • 4 morcovi
  • 1/2 telina
  • 1 legatura verdeata (marar si patrunjel)
  • 1 fir cimbru sau putin cimbru uscat
  • 1/2 pahar vin rosu
  • sare
Instructiuni
  1. carnea de iepure de la git, piept si partea din fata se taie in bucati (cate doua de portie) si se pune la fiert in apa cu sare

  2. cand a dat in fiert, se ia spuma si se adauga ceapa tocata marunt

  3. cand carnea este aproape fiarta se adauga si zarzavatul taiat in bucatele mici, cimbrul si vinul si se lasa sa fiarba aproximativ 30 minute (pana cand totul e bine fiert).

  4. ciorba se serveste cu verdeata tocata marunt

Note reteta

Ciorba banateana de iepure – o ciorba foarte aromata si gustoasa.


Related Posts

COTLETE DE VITEL SOTE CU SOS DE VIN – ANUL 1965

COTLETE DE VITEL SOTE CU SOS DE VIN – ANUL 1965

Facebook Cotlete de vitel sote cu sos de vin – un fel de mancare simplu de pregatit si foarte gustos. Excelent.

CIORBA DE FASOLE, CU COSTITA AFUMATA – ANUL 1955

CIORBA DE FASOLE, CU COSTITA AFUMATA – ANUL 1955

Facebook Ciorba de fasole, cu costita afumata – o ciorba foarte gustoasa.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.