Carnati de porc cu sos de vin – foarte simplu de pregatit si foarte gustosi. Un excelent fel de mancare.
Textul original al retetei: „400 g carnati, ½ pahar cu vin alb, 50 g unt, nucsoara, 1 kg cartofi, patrunjel verde, sare. Se fierb 5 minute carnatii cu ½ ceasca de apa clocotita cu sare. Se arunca apa si se inlocuieste cu vin. Se adauga nucsoara cat o boaba de piper si untul. Se acopera si se fierb la foc potrivit 15 minute. Se servesc cu cartofi fierti in apa cu sare si apoi presarati cu verdeata.”
- 400 g carnati de porc
- 1/2 pahar vin alb
- 50 g unt
- putina nucsoara
- 1 kg cartofi
- putin patrunjel verde
- putina sare
-
carnatii de porc se pun la fiert in apa fierbinte cu putina sare, intr-o oala cu capac si se lasa sa fiarba aproximativ 5-10 minute (se inteapa usor cu o scobitoare din loc in loc ca sa nu plesneasca)
-
se arunca apa in care au fiert carnatii si se inlocuieste cu vinul continuandu-se fierbearea. Se adauga si untul si nucsoara si se lasa sa fiarba in continuare aproximativ 15 minute (oala cu capacul pus). Carnatii trebuie verificati frecvent si daca e nevoie ii mai intepam cu o scobitoare si ii mai intoarcem de pe o parte pe alta
-
intre-timp cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare
-
cand carnatii sunt gata, se pun pe platoul de servit iar sosul ramas, in care au fiert, se toarna usor peste ei
-
se servesc cu cartofii fierti, scursi de zeama si presarati cu patrunjel verde
Eu am folosit carnati de porc facuti in casa si pastrati la congelator.
Carnati de porc cu sos de vin – foarte simplu de pregatit si foarte gustosi. Un excelent fel de mancare.