CARNATI DE PORC CU SOS DE VIN – ANUL 1965

CARNATI DE PORC CU SOS DE VIN – ANUL 1965

Carnati de porc cu sos de vin – foarte simplu de pregatit si foarte gustosi. Un excelent fel de mancare.

CARNATI DE PORC CU SOS DE VIN – ANUL 1965
Timp preparare
40 mins
 

Textul original al retetei: „400 g carnati, ½ pahar cu vin alb, 50 g unt,  nucsoara, 1 kg cartofi, patrunjel verde, sare. Se fierb 5 minute carnatii cu ½ ceasca de apa clocotita cu sare. Se arunca apa si se inlocuieste cu vin. Se adauga nucsoara cat o boaba de piper si untul. Se acopera si se fierb la foc potrivit 15 minute. Se servesc cu cartofi fierti in apa cu sare si apoi presarati cu verdeata.”

tip: Fel Principal
pentru: 4 persoane
Ingrediente
  • 400 g carnati de porc
  • 1/2 pahar vin alb
  • 50 g unt
  • putina nucsoara
  • 1 kg cartofi
  • putin patrunjel verde
  • putina sare
Instructiuni
  1. carnatii de porc se pun la fiert in apa fierbinte cu putina sare, intr-o oala cu capac si se lasa sa fiarba aproximativ 5-10 minute (se inteapa usor cu o scobitoare din loc in loc ca sa nu plesneasca)

  2. se arunca apa in care au fiert carnatii si se inlocuieste cu vinul continuandu-se fierbearea. Se adauga si untul si nucsoara si se lasa sa fiarba in continuare aproximativ 15 minute (oala cu capacul pus). Carnatii trebuie verificati frecvent si daca e nevoie ii mai intepam cu o scobitoare si ii mai intoarcem de pe o parte pe alta

  3. intre-timp cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare

  4. cand carnatii sunt gata, se pun pe platoul de servit iar sosul ramas, in care au fiert, se toarna usor peste ei

  5. se servesc cu cartofii fierti, scursi de zeama si presarati cu patrunjel verde

Note reteta

Eu am folosit carnati de porc facuti in casa si pastrati la congelator.
Carnati de porc cu sos de vin – foarte simplu de pregatit si foarte gustosi. Un excelent fel de mancare.


Related Posts

PILAF DE OREZ – ANUL 1949

PILAF DE OREZ – ANUL 1949

Facebook Pilaf de orez – un pilaf foarte gustos.

RULADA DE CARNE UMPLUTA CU OUA – ANUL 1938

RULADA DE CARNE UMPLUTA CU OUA – ANUL 1938

Facebook Rulada de carne umpluta cu oua – o rulada foarte fina si foarte gustoasa



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.