CALTABOSI – ANUL 1939

CALTABOSI – ANUL 1939

CALTABOSI – aromat si gustos

CALTABOSI – ANUL 1939
Timp preparare
1 hr 30 mins
 

Textul original al retetei: „Carne (porc): 1 kg, ficat (porc sau vaca): 250 g, intestinul gros (porc): 1 bucata, Orez: 125 g, sare, piper, bulion de tomate, piper boabe, frunza dafin, Mirodenii speciale de caltabosi. Modul de preparare: Trecem prin masina carnea si ficatul. Adaogam la tocatura orezul, mirodeniile, sare si piper. Amestecam totul bine si umplem caltabosul. Cand totul e gata, punem caltabosul intr-o cratita cu apa cat sa-l cuprinda. Iar in apa turnam bulion de rosii. Dam drumul la piper (boabe) si la foi de dafin. Il fierbem pana e gata. Il servim cald cu zeama lui.”

Sursa: Carte de bucate, M. Sevastos, 1939

tip: Fel Principal
pentru: 4 persoane
Ingrediente
  • 1 kg carne de porc
  • 250 g ficat de porc
  • 1 mat gros de porc
  • 125 g orez
  • putin piper macinat
  • mirodenii caltabos (nuscoara, ienibahar)
  • 1-2 linguri bulion de rosii
  • cateva boabe piper
  • 1 foaie dafin
Instructiuni
  1. Carnea si ficatul se toaca cu masina de tocat carne

  2. In tocatura de carne se adauga orezul si dupa gust, putina nucsoara si putin ienibahar (toate pisate), sare si piper macinat.

  3. Se amesteca totul bine, se umple caltabosul si se leaga bine la capete

  4. Cand totul e gata, se pune la fiert caltabosul intr-o cratita cu apa cat sa-l cuprinda, iar in apa se pune bulionul, cateva boabe de piper si foaia de dafin

  5. Pe parcursul fierberii, caltabosul se inteapa din loc in loc cu o scobitoare ca sa nu se crape

  6. Cand e gata, caltabosul se serveste cald cu zeama lui

Note reteta

In reteta originala sunt indicate mirodenii caltabosi fara a fi insa specificat ce anume exact. Eu am ales sa pun nucsoara si ienibahar.

CALTABOSI – aromat si gustos


Related Posts

carte RETETE ISTORICE FURSECURI SI BISCUITI DE CRACIUN

carte RETETE ISTORICE FURSECURI SI BISCUITI DE CRACIUN

Facebook 33 retete autentice din perioada 1908-1968 Retetele strabunilor de la gustari sarate, la biscuiti si fursecuri simple, cu ciocolata sau umplute cu marmelada sau rahat pana la aromata turta dulce. autor Norica Birzotescu, editura Camara Satencei, 80 pagini, format: 14.8 x 21 cm, data […]

CIOLAN DE PORC CU FASOLE ALBA, GATIT ARDELENESTE – ANUL 1973

CIOLAN DE PORC CU FASOLE ALBA, GATIT ARDELENESTE – ANUL 1973

Facebook Ciolan de porc cu fasole alba, gatit ardeleneste – excelent.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.