TORTA DE SOCOLATA – ANUL 1914

TORTA DE SOCOLATA – ANUL 1914

TORTA DE SOCOLATA –fina si delicioasa.

TORTA DE SOCOLATA - ANUL 1914
Timp preparare
40 mins
 

Textul original al retetei: "Rupem bucatele 12 deca de socolata, le punem intr-o cratita curata, si le topim pe marginea cuptorului. Frecam intr-un blid 12 deca de unt cu 12 deca zahar cernut prin sata, cu socolata topita cu 6 galbinuse pus unul cate unul si cu 8 deca de faina. La urma adaugem spuma dela 6 oua si o coacem in modelul uns cu unt si infainat. Cand ie coapta si rece, o ungem cu glazura de socolata."

Sursa: Gatirea mancarurilor de dulce si de post. Retete de bucate simple si bune., Zotti Hodos, 1914

tip: Desert
pentru: 6 persoane
Ingrediente
  • 120 g ciocolata
  • 120 g unt
  • 120 g zahar pudra
  • 6 oua
  • 80 g faina
  • putin unt pentru uns tava
  • putina faina pentru tapetat tava
  • glazura de ciocolata
Instructiuni
  1. Intr-o cratita, la foc foarte mic, se topeste ciocolata amestecand incontinuu. Cand ciocolata s-a topit, se ia de pe foc.

  2. Separat, intr-un bol, cu ajutorul unui mixer, untul se amesteca cu zaharul pudra si apoi se adauga ciocolata topita, si cand compozitia s-a mai racit se pun galbenusele de ou (unul cate unul) si apoi faina si se omogenizeaza bine.

  3. Albusele de ou se bat spuma (la inceput se adauga si putina sare astfel incat sa obtinem o spuma ferma)

  4. Spuma de albuse se adauga compozitiei cu ciocolata si se amesteca usor cu o lingura pana cand este incorporata in compozitie toata spuma de albus, punandu-se apoi la cuptor intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

  5. Intre-timp se pregateste o glazura simpla de ciocolata (ciocolata se topeste si se adauga putin unt astfel incat sa obtinem o crema fina, lichida)

  6. Cand torta e gata, se scoate din cuptor, se lasa sa se mai raceasca si se toarna pe intreaga ei suprafata glazura de ciocolata

  7. Se lasa sa se inchege putin glazura de ciocolata apoi se taie torta feliute, se aranjeaza pe un platou si se serveste.

Note reteta

Eu am folosit ciocolata pentru gatit cu 52% cacao.

TORTA DE SOCOLATA –fina si delicioasa.


Related Posts

PRAJITURA ARDELENEASCA – ANUL 1943

PRAJITURA ARDELENEASCA – ANUL 1943

Facebook Prajitura ardeleneasca – o prajitura foarte frageda si foarte gustoasa.

PRAJITURA CU SIROP DE PORTOCALE – ANUL 1959

PRAJITURA CU SIROP DE PORTOCALE – ANUL 1959

Facebook Prajitura cu sirop de portocale – o prajitura usor de pregatit, foarte gustoasa si foarte aromata.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.