RATA FRIPTA – ANUL 1935

RATA FRIPTA – ANUL 1935

RATA FRIPTA – o rata foarte gustoasa.

RATA FRIPTA - ANUL 1935
Timp preparare
20 mins
Timp gatire
3 hrs 20 mins
Timp total
3 hrs 40 mins
 

Textul original al retetei: "Curata bine rata si freac-o cu ficatul ei. Invelest-o in hartie unsa, pune-o la frigare si stropest-o din cand in cand cu unt. Cand va fi aproape gata, scoate hartia, sareaz-o, mai las-o putin la foc sa prinda fata si da-o la masa cu felii de lamaie."

Sursa: 1501 feluri de mancari, Constantin Bacalbasa, 1935

tip: Fel Principal
pentru: 4 persoane
Ingrediente
  • 1 rata
  • 1 ficat rata
  • putin ulei
  • 100 g unt
  • sare
Instructiuni
  1. Untul se topeste intr-o tigaita pe foc si se lasa deoparte

  2. Se curata si se spala bine rata

  3. Se freaca rata cu ficatul ei, pe intreaga suprafata

  4. Se impacheteaza rata intr-o folie de aluminiu unsa in prealabil cu grasime (ulei sau putin unt)

  5. De vreo cateva ori, se scoate rata din cuptor, se dezveleste usor de folia de aluminiu si cu ajutorul unei pensule de bucatarie, se unge rata cu untul topit, pe intreaga ei suprafata; apoi se impacheteaza la loc in folia de aluminiu si se pune la cuptor

  6. Cand rata incepe sa se rumeneasca, se scoate din cuptor, se indeparteaza folia de aluminiu, se stropeste rata cu putina saramura (sare cu apa) si se pune din nou la cuptor (fara folie)

  7. Dupa un timp, se mai stropeste rata cu putina saramura si se lasa in cuptor pana cand se rumeneste frumos si este gata

  8. Se serveste cu feliute de lamaie

Note reteta

Am folosit rata de tara, posibil sa dureze mai putin frigerea pentru o rata cumparata din magazin.

Ca sa arate foarte bine rata, lucioasa si frumoasa, inainte de a o servi la masa se unge cu putina grasime scursa in tava in care a fost fripta.

RATA FRIPTA – o rata foarte gustoasa.


Related Posts

PILAF DE OREZ – ANUL 1949

PILAF DE OREZ – ANUL 1949

Facebook Pilaf de orez – un pilaf foarte gustos.

CARNATI DE PORC CU SOS DE VIN – ANUL 1965

CARNATI DE PORC CU SOS DE VIN – ANUL 1965

Facebook Carnati de porc cu sos de vin – foarte simplu de pregatit si foarte gustosi. Un excelent fel de mancare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.