PARJOALE MOLDOVENESTI – ANII 1930

PARJOALE MOLDOVENESTI – ANII 1930

Parjoale moldovenesti – aromate, pufoase, super gustoase!

PARJOALE MOLDOVENESTI - ANII 1930
Timp preparare
1 hr
 

Textul original al retetei: "Proportii pentru 6 persoane: 300 gr. carne de vaca resturi dela muschiu, 200 gr. carne de porc, 250 gr. ceapa, 10 gr. sare, putin piper, 100 gr. miez de paine, 2 oua, 50 gr. unt, o legatura verdeata, 200 gr. pesmet si 200 gr . grasime. Cine vrea poate adauga in tocatura 100 gr. unt proaspat si un dl. frisca sau smantana. Aceste 2 ingrediente nu sunt totusi obligatorii. Se curata carnea moale de pielita, se da prin masina de cateva ori, se adauga ceapa rasa, sare, piperul, painea inmuiata in apa rece, galbenusele de oua, unt proaspat, smantana sau frisca daca exista la indemana. Se bate bine aceasta compozitie, aproape ¼ ora. La urma se adauga verdeata si putina apa care o face mai pufoasa. Se da forma de frunza a parjoalelor, se da prin pesmet si se prajesc in grasimea incinsa. Se servesc cu piure de cartofi."

Sursa: Bucataria moderna, Maria General Dobrescu, est. 1930

tip: Fel Principal
pentru: 6 persoane
Ingrediente
  • 300 g carne de vita
  • 200 g carne de porc
  • 250 g ceapa
  • 100 g miez de paine
  • putin piper
  • putina sare
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • 100 g smantana
  • cateva fire patrunjel
  • cateva fire marar
  • 100 g pesmet
  • 200 g grasime (untura)
Instructiuni
  1. Se curata, se spala carnea si se taie bucatele

  2. Se curata, se spala ceapa si se taie in cateva bucati fiecare

  3. Miezul de paine se inmoaie in apa rece si se stoarce bine

  4. Se da carnea prin masina de tocat impreuna cu ceapa si miezul de paine inmuiat si stors

  5. Se adauga sare, piper, galbenusele de oua, untul, smantana si verdeata tocata marunt

  6. Se amesteca bine aceasta compozitie si se adauga si putina apa pentru a face tocatura mai pufoasa

  7. Se da forma de frunza a parjoalelor, se da prin pesmet si se prajesc in grasimea incinsa

  8. Se servesc

Note reteta

Parjoale moldovenesti – aromate, pufoase, super gustoase!


Related Posts

CIOLAN DE PORC CU FASOLE ALBA, GATIT ARDELENESTE – ANUL 1973

CIOLAN DE PORC CU FASOLE ALBA, GATIT ARDELENESTE – ANUL 1973

Facebook Ciolan de porc cu fasole alba, gatit ardeleneste – excelent.

PILAF DE OREZ – ANUL 1949

PILAF DE OREZ – ANUL 1949

Facebook Pilaf de orez – un pilaf foarte gustos.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.