FRIPTURA CA LA TURDA – ANUL 1955

FRIPTURA CA LA TURDA – ANUL 1955

Friptura ca la Turda – excelenta calda, excelenta si rece!

FRIPTURA CA LA TURDA - ANUL 1955
Timp preparare
10 mins
Timp gatire
1 hr 30 mins
Timp asteptare
4 hrs
Timp total
1 hr 40 mins
 

Textul original al retetei: "Piept de purcel cu slanina: 800 g, untura: 1 lingura, sare: 1 lingurita, lapte: 1 pahar. Se taie pieptul in portii, se da cu sare, se introduc bucatile de carne in lapte si se tin 4 ore. Dupa aceea se prajesc in grasime incinsa, rumenindu-le bine pe ambele parti. Friptura se serveste calda, cu diferite garnituri. Observatie: Friptura ca la Turda se poate servi si rece."

Sursa: Indrumatorul bucatarului si al cofetarului, 1955 

tip: Fel Principal
pentru: 5 persoane
Ingrediente
  • 800 g piept de porc cu slanina
  • 1 lingura untura
  • sare
  • 1 pahar lapte
Instructiuni
  1. Se spala carnea si se portioneaza

  2. Se pun bucatile de carne intr-un vas, se sareaza si se toarna laptele peste ele amestecandu-le usor astfel incat toata carnea sa fie inmuiata in lapte. Se astupa vasul cu un capac sau folie si se pune la rece 4 ore

  3. Dupa cele 4 ore, se scot bucatile de carnea din vasul in care au stat in lapte si se pun una langa alta intr-o tava in care am pus untura si se da la cuptor

    Atentie! nu spalam bucatile de carne, le lasam asa cu lapte pe ele iar laptele ramas in vas nu il mai folosim

  4. Cat timp este la cuptor, carnea se intoarce din cand in cand astfel incat sa se rumeneasca frumos pe toate partile

  5. Cand este gata, friptura se serveste cu diverse garnituri

Note reteta

In textul original al retetei este indicat sa prajim carnea in untura, eu am ales varianta sa pun untura intr-o tava, sa pun bucatile de carne una langa alta si sa dau la cuptor.

Friptura ca la Turda – o friptura extrem de simpla, gustoasa si foarte frageda!
Excelenta calda dar excelenta si rece!


Related Posts

CIOLAN DE PORC CU FASOLE ALBA, GATIT ARDELENESTE – ANUL 1973

CIOLAN DE PORC CU FASOLE ALBA, GATIT ARDELENESTE – ANUL 1973

Facebook Ciolan de porc cu fasole alba, gatit ardeleneste – excelent.

PILAF DE OREZ – ANUL 1949

PILAF DE OREZ – ANUL 1949

Facebook Pilaf de orez – un pilaf foarte gustos.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.