OMLETA PIZZA – ANUL 1976

OMLETA PIZZA – ANUL 1976

Super bun, delicios…un mic dejun consistent!

OMLETA PIZZA - ANUL 1976
Timp preparare
5 mins
Timp gatire
25 mins
Timp total
30 mins
 
Textul original al retetei: "6 oua, 75 g branza, 100 g sunca, 200 g rosii, 25 g unt, 1 lingurita de verdeata, 3 linguri sos picant, sare, piper.

Se bat ouale, se asezoneaza si se coace omleta dupa reteta obisnuita. In momentul in care omleta este aproape coapta, se adauga verdeata, sosul si sunca tocata. Se acopera cu rondele de rosii si apoi cu felii subtiri de branza. Se tine cateva minute la cuptor pana se gratineaza."

sursa: Preparate din oua, Petrescu Valeria, 1976

tip: Gustare
pentru: 4 persoane
Ingrediente
  • 6 buc oua
  • 25 g unt
  • putina sare
  • putin piper
  • 1 lingurita verdeata tocata fin (patrunjel si marar)
  • 3 linguri sos picant sau dulce (ketchup)
  • 100 g sunca de praga
  • 200 g rosii cherry
  • 75 g branza (telemea oaie)
Instructiuni
  1. Se bat ouale bine cu putina sare si piper

  2. Se pune in tigaie untul si cand este fierbinte se adauga ouale batute (trebuie avuta grija sa nu se prinda omleta de tigaie)

  3. Cand omleta este aproape gata, se adauga pe intreaga ei suprafata: verdeata, sosul (ketchup) si sunca taiata feliute

  4. Se acopera cu rondele de rosii si apoi cu felii subtiri de branza

  5. Se mai tine cateva minute pe aragaz cu capacul pus sau la cuptor pana se inmoaie putin rosiile.

Note reteta

Tipul de branza nefiind specificat in reteta, am ales sa pun branza de oaie veche dar sunt convinsa ca merge foarte bine si cu cascaval.
Reteta originala recomanda sos picant insa am ales sa pun sos dulce.
Super bun, delicios...un mic dejun consistent.
Recomandarea mea: 5 din 5 stele.


Related Posts

OUA REGESTI – ANUL 1935

OUA REGESTI – ANUL 1935

Facebook Oua regesti – gust delicat, fin, bun.

OMLETA DE MACAROANE – ANUL 1940

OMLETA DE MACAROANE – ANUL 1940

Facebook Omleta de macaroane – o omleta inedita, fina si gustoasa! Textul original al retetei: „Se incing in tigaie 2 linguri de unt si se rumeneste bine 100 gr. macaroane fierte. Se bat 2 oua cu 1 lingura sos de tomate, 2 linguri lapte, 1 […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.