SOUFFLE DE FICAT – anul 1934

SOUFFLE DE FICAT – anul 1934

Souffle de ficat

SOUFFLE DE FICAT
Timp preparare
10 mins
Timp gatire
20 mins
Timp total
30 mins
 

Textul original:

"Proportii pentru 6 persoane: 500 gr. ficat, 50 gr. slanina, 100 gr. unt, piper, sare, un paharel Madera, 2 galbenuse si albuse, 50 gr. unt, 10 gr. pesmet si 2 dl. smantana.

Se fierbe ficatul cu slanina in bain-marie, se trece prin sita, se adauga untul frecat spuma, piperul, sarea, putin vin, galbenusele crude, se bat pana devine o crema, apoi se adauga albusul spuma, se toarna in forma tapetata cu unt si pesmet si se fierbe 20 minute in bain-marie, cand e gata se serveste cu smantana."

sursa: Bucataria moderna, Maria General Dobrescu, est. 1934

tip: Fel Principal
pentru: 2 persoane
Ingrediente
  • 250 g ficat de pasare
  • 25 g slanina
  • 75 g unt
  • putin piper
  • putina sare
  • 1/2 paharel vin rosu dulce
  • 1 buc ou
  • 5 g pesmet
  • 100 g smantana
Instructiuni
  1. Se fierbe ficatul impreuna cu slanina (bain marie)

  2. Ficatul se marunteste cu ajutorul unui mixer

  3. Se adauga ficatului 50 g unt frecat spuma, piper, sare, vinul, galbenusul si albusul batut spuma

  4. Se omogenizeaza bine compozitia (foarte usor dupa ce punem spuma de albus)

  5. Se tapeteaza tava cu unt si pesmet, se toarna compozitia si se pune la cuptor pana se rumeneste frumos

Note reteta

Am gatit ½ din reteta originala. Am ales sa pun compozitia in tavite mai micute ceramice, la cuptor. Gust intens de ficat, dulceag. Evaluarea mea: 3 stele din 5


Related Posts

POVETE – ANUL 1960

POVETE – ANUL 1960

Facebook Povete despre gatitul ficatului Sursa: Sfaturi gospodaresti,1960

SUFLE DE FASOLE – ANUL 1942

SUFLE DE FASOLE – ANUL 1942

Facebook Sufle de fasole – o gustare sau o garnitura foarte fina, foarte gustoasa si foarte interesanta.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vot reteta





Pin It on Pinterest

error: COPYRIGHT © 2018 www.reteteistorice.ro. Toate drepturile sunt rezervate, conform dispozitiilor legale privind drepturile de autor și drepturile conexe, precum și a altor forme de protejare a proprietatii intelectuale. Toate textele si imaginile apartin autorului www.reteteistorice.ro. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face numai cu acordul scris al autorului.