Text original:
"600 g faina, 30 g untura sau 40 g unt, 1 praf de sare, 2 galbenusuri, 1 albus si doua linguri smantana, zahar vanilat.
Umplutura: ½ kg branza de vaci, 2 galbenusuri, zahar dupa plac, 2 albusuri batute spuma, vanilie.
Se prepara repede din toate materialele o coca si se lasa doua ore la rece. Se fac apoi doua foi de marimea tavii. Intre aceste foi se pune umplutura preparata astfel: se trece prin sita branza de vaci, bine scursa, se amesteca cu gabenusurile, zaharul, albusurile batute spuma si vanilia.
Se coace placinta la caldura potrivita. Se serveste presarata cu zahar vanilat.
Se poate face o placinta mai mica, cu jumatate din cantitatile aratate."
sursa: Carte de dulciuri, Ecaterina Teisanu, 1965
din faina, unt, sare, 2 galbenusuri, 1 albus, smantana si zahar vanilat se framanta o coca si se lasa la rece timp de 2 ore
cu ajutor unui mixer se face umplutura din branza de vaci, 2 galbenusuri, zahar, esenta vanilie
se bat spuma 2 albusuri si se adauga la compozitia de banza de vaci, amestecand-o usor cu o lingura de lemn
se unge tava cu putin ulei si se tapeteaza cu faina
coca tinuta la rece se imparte in doua si se intind doua foi cat dimensiunea tavi
se pune in tava o foaie apoi umplutura de branza si deasupra cealalta foaie de coca
Cantitatea de zahar se pune dupa gust. Eu am pus aprox 100 g zahar. Reteta ce reda fidel gustul placintei cu branza de vaci din copilarie: gust simplu, placut, parfumat. Placinta se taie foarte usor, nu se imprastie si totusi are o consistenta suculeta, placuta. Evaluarea mea: 4 stele (pe o scala de la 1 la 5 stele)